Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Глобинській ОТГ відкрили новітній Центр надання адміністративних послуг (ФОТО, ВІДЕО)

У Глобинській ОТГ відкрили новітній Центр надання адміністративних послуг (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Глобинській об’єднаній територіальній громаді, за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, відкрили Центр надання адміністративних послуг. Участь у модернізації якого взяли українські та шведські експерти.

Центр надаватиме мешканцям громади більше 100 видів адмінпослуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: реєстрація жителів, нотаріальні послуги, соціальні та пенсійні послуги, земельні послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості.

Усі роботи з реконструкції приміщення громада здійснила самостійно. Допомогу в інституційному створенні ЦНАП, а також в оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням громаді надала Програма “U-LEAD з Європою”. Тож, Глобинський ЦНАП є прикладом ефективного партнерства між громадою та міжнародною донорською програмою.

Відкриття ЦНАП забезпечило більше 16 тисяч мешканців громади якісним доступом до адмінпослуг. Центр доступний для людей з інвалідністю, також у приміщенні обладнаний дитячий куточок.

– Ми раді, що новий ЦНАП Глобинської ОТГ створили враховуючи шведський досвід надання зручних та доступних адміністративних послуг. Сподіваємося, що відкриття центру зробить життя в громаді більш комфортним та буде сприяти соціально-економічній розбудові регіону, – сказала керівник початкової фази по покращенню якості місцевих послуг для населення Програми “U-LEAD з Європою” Сусанна Делланс.

 

На відкриття відкриття завітали і голова Полтавської ОДА Валерій Головко, перший заступник голови Андрій Пісоцький, директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Інна Іщенко.

– Центр оснащений сучасно технікою та є максимально комфортним для людей. Усі робітники пройшли спеціальну підготовку і отримали сертифікати. Тому тепер, мешканці громади можуть отримувати якісні адміністративні послуги. Відкриття цього центру — чергове підтвердження, того що реформи в країні тривають і проходять успішно. Дякую нашим європейським партнерам за методологічну та фінансову допомогу. Дякую міському голові і кожному, хто долучився до цієї справи. Вітаю Глобинщину з цією подією і бажаю подальшого розвитку, – наголосив Валерій Головко.

 

Інна Іщенко, директор Департамену економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій:

Глобинський міський голова Станіслав Джусь висловив подяку Програмі та зазначив, що лише завдяки співпраці, громада отримала можливість відкрити сучасний та комфортний ЦНАП, де глобинці якісно та зручно зможуть отримати послуги.

– Крім того, навчальні тренінги у рамках співпраці з “U-LEAD з Європою” допомогли співробітникам ЦНАП підвищити кваліфікацію та познайомитися з кращими практиками у сфері адмінпослуг. Я впевнений, що наша громада продемонструє чудові результати і ми продовжимо плідну співпрацю, – зазначив Станіслав Джусь.

Напередодні відкриття, у громаді провели заходи з інформування жителів про особливості роботи ЦНАП, його переваги, права та обов’язки працівників та споживачів послуг.

Зазначимо, що у рамках напрямку з покращення якості місцевих послуг Програми “U-LEAD з Європою” заплановане відкриття 26 ЦНАП в ОТГ України. Найкращі практики створення та покращення якості надання адміністративних послуг в ОТГ, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в 26 громадах пілотної фази, будуть застосовані до усіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу у рамках наступної фази Програми. Це, приблизно, 600 Центрів до кінця 2020 року.




































Перейти до вмісту