Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Щодо кадрових змін в двох агропідприємствах “Астарти”

Щодо кадрових змін в двох агропідприємствах “Астарти”

У ТОВ АФ «Добробут» та ТОВ АФ «ім. Довженка», які входять до складу агропромхолдингу «Астарта», відбуваються кадрові зміни. У вересні ц.р. керівники цих підприємств О.Коваленко та В.Скочко усно повідомили про своє бажання звільнитися з обійманих посад. Одночасно вони звернулися з проханням викупити їхні міноритарні долі в очолюваних агропідприємствах*.

Ця пропозиція була сприйнята, і для оцінки їх вартості ТОВ АФ «Добробут» та ТОВ АФ «ім. Довженка», було найнято незалежного оцінщика, який зробив оцінку відповідно до існуючих стандартів. З ціновою пропозицією О.Коваленко та В.Скочко не погодилися. Не погодилися вони і з пропозицією разом вибрати додаткового незалежного оцінщика. Натомість були висунуті ультимативні вимоги щодо викупу їхніх міноритарних пакетів за ціною, яка в рази перевищує не лише ринкову вартість, а й здоровий глузд. Одночасно висловлювалися усні погрози, що у рази незгоди з цією пропозицією, будуть вжити кроки для дискредитації Астарти.

У цій ситуації перебування О.Коваленко та В.Скочко на посадах генеральних директорів ТОВ АФ «Добробут» та ТОВ АФ «ім. Довженка» стало неприйнятним. У повній відповідності до вимог чинного законодавства вони були тимчасово відсторонені від виконання своїх повноважень.

Для управління ТОВ АФ «Добробут» та ТОВ АФ «ім. Довженка» призначені виконуючі обов’язки, які мають значний досвід керівництва великими агропідприємствами. Вся виробнича діяльність цих компаній відбувається у звичайному режимі, агрофірми виконують усі свої зобов’язання перед співробітниками, пайовиками, контрагентами і постачальниками.

Свою стабільність та відповідальність «Астарта» довела роками, інвестуючи у розширення виробництва та підтримуючи всі сфери життя сільських громад. Це заслуга не окремих керівників, а стратегічна соціально-орієнтована політика компанії, яка була і є незмінною.

Ми залишаємося єдиною командою, яка ставить перед собою завдання подальшого розвитку і підвищення ефективності.

*О. Коваленко належить 0,9% акцій ТОВ АФ «Добробут», В. Скочко – 1% акцій ТОВ агрофірма «ім. Довженка».

Довідкова інформація агрофірма «ім. Довженка»

Податки і збори: 313 млн грн за останні 3 роки, в тому числі 180 млн грн на 2017 рік.

Соціальні інвестиції (КСВ): 30 млн грн на соціальну сферу за 5 років, в тому числі з початку 2017 року – понад 5 млн грн.

Інвестиції у виробництво: 500 млн грн за 4 роки, в тому числі 377 млн грн у 2017 році (елеватор, техніка, основні засоби, кормоцентр).

Фонд оплати праці: 172 млн грн на 2017 рік (середня щорічна динаміка зростання – 25%). Штат – 1832 співробітників.

Довідкова інформація агрофірма «Добробут»

Податки і збори: 165 млн грн за останні 3 роки, в тому числі 86 млн грн у 2017 році.

Соціальні інвестиції (КСВ): 25 млн грн за 5 років, в тому числі з початку 2017 року – понад 3 млн грн

Інвестиції у виробництво: 410 млн грн за 4 роки, в тому числі 373 млн грн в 2017 році.

Фонд оплати праці: 114 млн грн на 2017 рік (середня щорічна динаміка зростання – 25%). Штат – 1273 співробітники.

Перейти до вмісту