Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Суд зобов’язав НАБУ відкрити кримінальне провадження щодо полтавського нардепа

Суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо народного депутата Полтавщини, екс-власника банку “Фінанси та кредит” Костянтина Жеваго.

Також кримінальне провадження повинні відкрити щодо екс-голови НБУ Валерії Гонтаревої. Про це свідчить рішення Солом’янського райсуду Києва.

Згідно з документом, певна фізична особа подала позов зі скаргою на бездіяльність НАБУ. Зокрема, позивач повідомив суду, що в кінці серпня відправив до НАБУ листа, в якому заявляв про вчинення кримінальних правопорушень у процесі виведення банку “Фінанси та кредит” із ринку. Однак, стверджує позивач, кримінальну справу досі не відкрито.

Розглянувши аргументи позивача, суд ухвалив скаргу задовольнити та зобов’язати НАБУ почати кримінальне провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша посадова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення.

Відмова в прийнятті та реєстрації заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається, йдеться в постанові суду.

Перейти до вмісту