Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина Фотогалерея 

Полтавських воїнів-авіаторів привітали з другою річницею від дня створення бригади (ФОТО)

Полтавських воїнів-авіаторів привітали з другою річницею від дня створення бригади (ФОТО)

Днями у Полтавському обласному центрі виховання учнівської молоді відбулись урочистості з нагоди другої річниці створення 18-ї окремої бригади армійської авіації.

Офіційним Днем народження 18 окремої бригади армійської авіації по праву вважається 1 жовтня 2015 року, коли до військової частини прибув перший вертоліт Мі-8.

Розпочали урочистості з хвилини мовчання. Нажаль, цьогоріч у бригаді трапилась трагічна подія – 26 березня під Краматорськом розбився вертоліт. У тій жахливій авіакатастрофі загинуло троє захисників з Полтавщини.

З нагоди свята, військовослужбовців 18 окремої бригади армійської авіації привітали командир військової частини А 3384 полковник Сергій Пожидаєв, депутат Полтавської обласної ради Руслан Рогов, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Віталій Нікіпєлов та голова Київської районної у місті Полтаві ради Сергій Синягівський.

“Пройшов ще один рік нашої служби. За цей час ми маємо і здобутки, і, нажаль, перші бойові втрати. Тож, з нагоди свята, я хочу побажати кожному із вас міцного зоров’я, удосконалення ваших вмінь та навичок, а також сімейного благополуччя”, – привітав побратимів Сергій Пожидаєв.

За досягнуті високі показники у службовій і бойовій підготовці, вірність військовій присязі, вагомий особистий внесок у захист незалежності та територіальної цілісності держави та з нагоди Дня Незалежності України, депутат Полтавської облради Руслан Рогов вручив почесну відзнаку Полтавської обласної ради, нагрудний знак “За вірність народу України” ІІ ступеню старшому солдату, військовослужбовцю 72 ОМБр, учаснику АТО Сергію Стетянському.

За особливі мужність і героїзм, виявлені під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, високий патріотизм, вірність військовій присязі та з нагоди Дня Незалежності України, відзнаками І ступеню нагородили учасників АТО старшину 72 ОМБр Віталія Бабенка та сержанта Владислава Очканя.

Також Руслан Рогов вручив військовослужбовцям грамоти Полтавської облради.

“Вітаю вас зі святом. 2 роки – здається, що це й не такий великий проміжок часу, але для військового – це значний термін. Одного я хочу більш за все на світі, щоб ви залишались живими та неушкодженими. І щоб врешті держава повернулась до вас обличчям. А ті обіцянки, які влада дає стосовно вашого матеріального забезпечення, завжди виконувались так, як і ви виконуєте свій військовий обов’язок”, – побажав Рогов.

Як розповіли під час урочистостей, особовий склад бригади протягом двох років відновлює територію частини, за цей час були відбудовані та відремонтовані будівлі та стоянки обслуговування авіаційної техніки, привели до бойового стану десятки одиниць бойової та спеціальної техніки, прийняли на озброєння нові одиниці вертолітної техніки.

Також особовий склад сумлінно виконує бойові завдання як в пункті постійної дислокації, так і в зоні проведення антитерористичної операції та у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй на африканському континенті. Також бригада бере активну участь у військових навчаннях на території України, де особовий склад вдосконалює навички володіння озброєнням та бойовою технікою, взаємодії з іншими видами та родами військ.

“З моменту заснування ваша бригада наповнила життям Полтавський військовий гарнізон та стала справжньою гордістю полтавців, адже у місті знову з’явились воїни-авіатори. За ці 2 роки ви дійсно стали могутнім та важливим з’єднанням Збройних сил України. Це результат дуже кропіткої та складної щоденної роботи, яку ви ведете під керівництвом вашого командира, який є справжнім офіцером. У день свята, хочу побажати, щоб служба вам приносила не тільки складнощі, але й задоволення. І щоб після виконання бойових завдань, ви завжди поверталися додому. Слава воїнам-авіаторам!”, – привітав військових Віталій Нікіпєлов, та вручив їм почесні грамоти з нагрудним знаком Полтавської міської ради, подяки міського голови з нагрудним знаком та почесні грамоти міськвиконкому.












 

 

Перейти до вмісту