Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

“У бюджеті закладено 4 млрд гривень для розбудови сільської медицини”, – Геннадій Зубко

“У бюджеті закладено 4 млрд гривень для розбудови сільської медицини”, – Геннадій Зубко

Першочергово спільно з профільними відомствами ми маємо напрацювати маршрутну карту завдань із забезпечення якісної сільської медицини. Наша головна мета –  використати усі наявні можливості, аби створити спроможну дієву інфраструктуру, яка наблизить якісні медичні послуги до сільської території.

Про це на нараді щодо розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляють у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

«Мінрегіон проаналізував діючу мережу первинної медицини. Сьогодні у майже 23 тисячах сіл та селищ наявні 16 700 амбулаторій та ФАПів (4000 амбулаторій та 12 700 ФАПів). Але стан їхній дійсно вражає, він жахливий. Лише у 28% цих закладів є водозабезпечення, третина з яких – це колодязі. Лише у 18 % – є санвузли! Первинна медицина на селі має бути якнайшвидше реформована, якість медичної послуги наближена до людини й мати зовсім іншу якість. Саме таку мету має ініціатива «Доступна, якісна медицина у сільській місцевості», над впровадженням якої ми почали працювати», – наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр підкреслив, що загальна концепція програми розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості полягає не лише в прийнятті законодавчої бази і розбудові інфраструктури. Насамперед – це нова якість послуг.

«Це також впровадження телеметричних послуг та технологій. У Верховній Раді зареєстрували ініційований Президентом Петром Порошенком проект закону №7117 “Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості”. Програма також вже отримала фінансову підтримку. У бюджеті закладено 4 млрд гривень для розбудови первинної сільської медицини», – зазначив Геннадій Зубко. 

Перейти до вмісту