Ви тут:
Економіка Полтавщина Суспільство 

“Крюківський вагонобудівний завод ” запустив на рейки 38 удосконалених вагонів

З початком осені ПАТ “Укрзалізниця” та ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” зробили подарунок пасажирам

 

До Києва прибули перші три нових удосконалених пасажирських вагона з 38, які за контрактом КВБЗ повинен поставити до кінця 2017 року.

Члени правління Укрзалізниці оглянули нові вагони і відзначили, щоці вагони  більш досконалі, ніж ті, що завод виготовив для “Укрзалізниці” в кінці минулого-початку цього року.

Залізничники разом з виробником опрацьовували кожну деталь, враховуючи побажання пасажирів, щоб нові вагони були максимально комфортними та сучасними.

Ми змінили дев’ять позицій у конструкції вагона. Це далося нелегко, адже завод в останні роки не вдавався до кардинальних змін вагонів. До того ж головний наш акцент був на тому, щоб всі важливі елементи, 70% обладнання вагона, було вітчизняного виробництва, навіть системи кондиціонування повітря і вакуумні туалети, які раніше використовувалися іноземного виробництва. Такі конструктивні особливості – це дійсно перемога і для нас, і для заводу-виробника

– зазначив член правління ПАТ “Укрзалізниця” Сергій Михальчук.

Цікава новація вдосконалених пасажирських вагонів – сучасний кавовий апарат, який надає пасажирам великий вибір напоїв. Такого апарату немає ні в європейських поїздах, ні в поїздах країн СНД.

Щоб встановити кавові апарати, ми внесли зміни до технічного завдання на виготовлення вагонів, але у них є й інші новації, такі як розетки на рівні верхніх полиць, збільшено кількість розеток в проходах. Крім того, в кожному купе відкриваються кватирки, а вода для чаю буде гарячої вже при посадці пасажирів, а не під час руху поїзда. Сподіваємося, пасажири оцінять новий рівень комфорту і відповідно будуть ставитися до залізничного майна, щоб нові вагони якомога довше мали привабливий вигляд », – додав Сергій Михальчук.

Парк залізничної компанії в загальному поповнять 27 таких купейних вагонів і ще 11 СВ.

Ці три купейні вагони курсуватимуть у складі поїздів до Ужгорода, Трускавця та Новоолексіївка.

 

Швидкісні поїзди користуються попитом в Україні – такі поїздки економлять час, додали в “Укразалізниці”.

Перейти до вмісту