Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Земельний податок необхідно сплачувати протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення

Земельний податок необхідно сплачувати протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення

Відповідно до пп 14.1.72 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу земельний податок — це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу від сплати земельного податку звільняються:
інваліди І і ІІ групи;
фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
пенсіонери (за віком);
ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України № 3551-ХІІ;
фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Органи виконавчої влади з питань земельних ресурсів за запитом відповідного органу ДФС за місцезнаходженням земельної ділянки надають інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю.
Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДФС, які надсилають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення.
Згідно з пп. 287.5 ст. 287 Податкового кодексу податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними платника податків, такому платнику необхідно звернутись до контролюючого органу з оригіналами відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою для проведення звірки даних щодо:
розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;
права на користування пільгою із сплати податку;
розміру ставки податку;
нарахованої суми податку.
Контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

 

Перейти до вмісту