Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні зростає власний видобуток газу

В Україні зростає власний видобуток газу

В першому півріччі 2017 року в Україні видобуто 10,3 млрд. куб. м газу. Зростання видобутку природного газу склало 2,5%.

У 1 півріччі 2017 року видобуток природного газу в Україні склав 10,3 млрд. куб м. Це на 2,5% більше, ніж за аналогічний період 2016 року, повідомляє видання ExPro. В другому кварталі поточного року темпи зростання видобутку зросли до 4,6%, у порівнянні з 0,5% у 1 кварталі.

Збільшення видобутку природного газу відбулося завдяки підприємству «Укргазвидобування». Державна компанія видобула майже 7,5 млрд куб м. Це на 170 млн куб м більше ніж в першому півріччі 2016 року.

Зростання обсягів видобутку природного газу відбувається завдяки збільшенню капітальних інвестицій, обсягів буріння. З початку року вже пробурено 130 тис м, це на третину більше ніж за аналогічний період минулого року.

Водночас, інша державна компанія «Укрнафта» знизила видобуток газу до 600 млн куб м газу. Це на 55 млн. куб менше, ніж у першому півріччі 2016 року. Зниження обсягів видобутку відбувається через зупинку видобутку на низці родовищ через наявність податкової заборгованості.

Нагадаємо, що ПАТ «Укргазвидобування» – є основним постачальником газу для населення та газу для виробництва тепла для потреб населення.

Перейти до вмісту