Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

У Полтаві презентували тематичний перегляд “…І прапори рідні в кривавих боях ніколи не вкрити ганьбою!”

У Полтаві презентували тематичний перегляд “…І прапори рідні в кривавих боях ніколи не вкрити ганьбою!”

До Дня незалежності України в бібліотеці-філії №12 влаштували тематичний перегляд під назвою «…І прапори рідні в кривавих боях ніколи не вкрити ганьбою!».

Представлені книги і публікації з періодичних видань розповідають про історію боротьби українців за свободу і незалежність своєї батьківщини. Багато творів присвячених козакам – відважним і відчайдушним захисникам Вітчизни. З них починається літературна експозиція, повідомляють в Управлінні культури.

Далі висвітлено тяжкий, буремний і трагічний період в історії України – 1918-1920 роки. Акцент – на постатях, які залишили яскравий слід в історії, боронячи Україну, не пошкодувавши навіть життя свого заради неї. Це і герої Крут, і бійці Холодного Яру, і інші патріоти, які вірили, що врешті-решт Україна буде вільною й робили для цього все, що могли.

Завершує перегляд розділ, присвячений сьогоденню: подіям на Майдані, воїнам АТО – тим, хто вступив в останню битву за Україну і вже переміг, хоча на Східному фронті ще стріляють. Це логічне завершення всьому, що відбувалося на теренах України за останні сто років. Не треба бути геніальним стратегом, щоб зрозуміти: народ, осердям якого є люди, котрі написали на прапорах: «Свобода або смерть», ніколи не примириться з неволею і залежним становищем. Кульмінація боротьби за незалежність припала на наші дні. За цим – єдино можливий фінал: Свобода і Незалежність.

Про це розповідають книжки і газетно-журнальні публікації в перегляді, який презентує початок Нового Літопису України.

Перейти до вмісту