Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві подали 92 проекти для участі у програмі “Бюджет участі”

У Полтаві подали 92 проекти для участі у програмі “Бюджет участі”

У 2016 році на конкурс «Бюджет участі» було подано 57 проектів, з яких 54 були допущені до голосування. Полтавці обрали ті проекти, які на їхню думку, є найкращими для міста, і уже до кінця 2017 року 12 проектів-переможців будуть реалізовані.

Серед таких – соціально-профілактичний проект «У здоровому тілі – здоровий дух!». В рамках цього проекту вже організовано 3 великих заходи у дворах міста та встановлено 6 турніків. З вересня реалізація цього проекту продовжиться, повідомляють у міській раді.

На цьогорічний проект “Бюджет участі” полтавці подали 92 ідеї, що перевищує кількість поданих торік майже вдвічі. З них, великих проектів (до 1 мільйона гривень) — 21 та малих (до 300 тисяч гривень) — 71 проект. Більшість проектів, що подають полтавці — інфраструктурні:

“Найбільше проектів — понад 70 – стосуються благоустрою територій, будівництва та реконструкцій дитячих та спортивних майданчиків, зон сімейного відпочинку, скверів та парків. Є й ідеї, що стосуються проведення фестивалів, соціальних акцій, навчання, впровадження новітніх технологій в сферу медичних послуг та інші”, – розповів куратор проекту «Бюджет участі» в Полтава Артем Іванюк.

Присутніх на зібранні членів робочої групи та представників ЗМІ поінформували про подальші робочі етапи реалізації “Бюджету участі”. Так, 18 серпня проектів перевірять на предмет правильності оформлення, точного та повного зазначення інформації про проект та його автора. Після того експертна група визначить, чи відносяться подані полтавцями проекти до компетенції міськвиконкому. Даний етап буде проходити з 18 серпня по 22 вересня.

Уже 5-10 жовтня відбудеться жеребкування – визначення порядкового номера проекту в реєстрі проектів, які допускаються до голосування. І вже з 20 листопада до 3 грудня 2017 року відбудеться етап голосування за проекти на сайті міської ради та в пунктах голосування.

Після цього будуть визначені проекти, що набрали найбільшу кількість голосів, а також управління та відділи виконкому, відповідальні за реалізацію кожного проекту-переможця. Цьогоріч загальний бюджет проектів-переможців, які будуть реалізовуватися уже в 2018 році, складає 5 мільйонів гривень.

 

Перейти до вмісту