Ви тут:
Головне Полтавщина Суспільство 

У «Полтавагазі» пройшли відкриті слухання щодо змін до Інвестиційної програми на цей рік

У «Полтавагазі» пройшли відкриті слухання щодо змін до Інвестиційної програми на цей рік

У приміщенні ПАТ «Полтавагаз» пройшли перші відкриті слухання за участі представників товариства, профспілки, громадськості. Головна мета — внести зміни до Інвестиційної програми на цей рік.

Нагадаємо, 28 березня цього року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила План розвитку газорозподільчих систем ПАТ «Полтавагаз» на 2017-2026 роки.

Першим розділом цього Плану є Інвестиційна програма на 2017-й рік, сума якої попередньо складала 109 970,6 тис. грн. Джерела її фінансування було розраховано виходячи зі структури тарифів на розподіл природного газу, що затверджені Постановами НКРЕКП №2302 від 15.12.2016 р. та №372 від 28.03.2017 р.

Як зазначила начальник відділу капітального будівництва Ірина Гончарова, через скасування у квітні цього року Постанови №372 (Постанова НКРЕКП №494 від 10.04.17р.) виникла необхідність внести зміни до Інвестиційної програми 2017 року (привести її у відповідність до діючого тарифу, зменшивши майже вдвічі).

Згідно Постанови НКРЕКП №866 від 30.06.17р., ПАТ «Полтавагаз» провело відкриті слухання щодо необхідності внесення відповідних змін. Проект змін було заздалегідь оприлюднено на сайті товариства, враховано всі зауваження та пропозиції, які надійшли від громадськості.

Перший заступник голови правління ПАТ «Полтавагаз» Сергій Мокрий зазначив, що, опираючись на початкові розрахунки, підприємством планувалися значні вкладення у засоби вимірювальної техніки обсягів використання газу побутовими споживачами, особливо для дистанційного моніторингу:

— Це дало б можливість чіткіше та об’єктивніше бачити споживання по кожній оселі, що спростило б процес передачі показників і для абонентів, і для підприємства. Проте цей проект довелося скоротити майже в 5 разів.

Також планувалося оновлення бази автотранспорту для аварійно-диспетчерської служби та інженерно-технічної служби. Ці витрати зменшили вдвічі.

Крім того, на ПАТ «Полтавагаз» покладено обов’язок безкоштовної повірки та ремонту лічильників газу у населення. Значна частина лічильників після тривалого використання не відповідає нормам, потребує списання і, відповідно, заміни. З 6300 лічильників, закладених на ці цілі у програму, залишається тільки 2500.

— Зважаючи на ситуацію, будемо більше ремонтувати, залучати обігові кошти по співпраці із заводами щодо ремонту. Докладемо максимум зусиль для того, щоб така ситуація не відобразилася на якості обліку, — підсумував Сергій Мокрий.

Зміни до Інвестиційної програми на 2017 рік з протоколом проведення відкритого слухання направлять до НКРЕКП на розгляд та затвердження.

Прес-служба ПАТ «Полтавагаз»

Перейти до вмісту