Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Школу громадського лобіювання і адвокації” провели у Гребінці

“Школу громадського лобіювання і адвокації” провели у Гребінці

Учора у приміщенні Гребінківського районного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб та представників органів соціального захисту, соціальних служб та громадських організацій.

Захід проходив в рамках «Школи громадського лобіювання і адвокації» та був проведений фахівцями Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ». Активно сприяв у проведенні зустрічі Гребінківський районний центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді.
Під час семінару учасники мали можливість не тільки обговорити важливі питання захисту прав та потреб внутрішньо переміщених осіб і членів їх родин, а й обмінятися досвідом вирішення життєво важливих проблем. Так, переселенка з Луганська Юлія Кузовкова, яка зараз мешкає в Пирятині розповіла про свій досвід адаптації і взаємодії з місцевою громадою. За допомогою участі у русі самодопомоги для ВПО, жінка активно допомагає тим, хто опинився у складних життєвих обставинах, надає поради на основі
власного життєвого досвіду і, навіть згуртувала навколо себе однодумців.
Упродовж навчання учасники досліджували що означає поняття адвокації, отримували інформацію щодо різних аспектів працевлаштування та зайнятості ВПО, надання міні-грантів від на відкриття власної справи; про проходження тренінгів із розвитку, самозайнятості та серед ВПО. Також запрошений тренер – експерт Юлія Пода, провела учасникам презентацію результатів соціологічного дослідження «Внутрішньо переміщені особи: сучасні реалії та проблеми адаптації», в якій розповіла про те, які найпоширеніші потреби серед ВПО Полтавщини та представила напрацьовані рекомендації, які можуть використовувати зацікавлені сторони для поліпшення якості надання послуг переселенцям.
Зокрема учасників було проінформовано про послуги безоплатної вторинної правової допомоги, аспекти соціального захисту, соціальної та психологічної допомоги, що доступні для внутрішньо переміщених осіб в Гребінківському районі.
Організатори заходу впевнені, що подібні зустрічі, окрім навчання допомагають переселенцям самоорганізовуватись, знайомитись з місцевою громадою та здійснювати обмін інформацією.
Захід проходив в рамках проекту: «Адвокація та підвищення спроможності мережі ініціативних груп переміщених осіб в Полтавській області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Перейти до вмісту