Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Прокуратура відстояла у суді протоколи, пов’язані з корупцією, щодо голови та секретаря виборчої комісії

Прокуратура відстояла у суді протоколи, пов’язані з корупцією, щодо голови та секретаря виборчої комісії

Апеляційний суд Полтавської області залишив без задоволення апеляційну скаргу колишньої голови Київської районної у місті Полтава виборчої комісії, а постанову Київського районного суду від 25 квітня 2017 року – без змін. Про це повідомив прокурор відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції прокуратури області Артем Лещенко.

У 2015 році, очолюючи виборчу комісію, жінка в умовах реального конфлікту інтересів проголосувала за надання собі одноразової грошової винагороди на суму 21 тис. грн.

За інформацією прокурора, постановою Київського районного суду Полтави від 22 травня 2017 року притягнута до відповідальності і секретар цієї комісії. Вона також проголосувала за свою премію на суму понад 19,5 тис. грн. 

Обоє жінок визнані винними у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених  ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів), і оштрафовані на суму 3 тис. 400 грн. (200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Окрім цього, за фактом привласнення вказаних коштів членами Київської районної у місті Полтава виборчої комісії слідчий відділ Полтавського відділу поліції № 1 Головного управління Національної поліції в області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення та розтрата чужого майна, вчинені за попередньою змовою групою осіб). 

Довідково: реальний конфлікт інтересів – суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень (ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції»).   

Перейти до вмісту