Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Полтавська область отримає три пересувні лабораторії для габаритно-вагового контролю транспортних засобів”, – Михайло Ноняк (ВІДЕО)

“Полтавська область отримає три пересувні лабораторії для габаритно-вагового контролю транспортних засобів”, – Михайло Ноняк (ВІДЕО)

Про це сьогодні, під час прес-конференції в ОКІА Новини Полтавщини, повідомив Голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

“Укртрансбезпека придбає за європейські кошти 78 таких комплексів, з яких три пересувних лабораторії отримає Полтавщина”, – повідомив Михайло Ноняк.

В Україні потрібно впроваджувати габаритно-ваговий контроль, але на території країни лише 38 комплексів для зважування транспортних засобів, з яких у Полтавській області тільки два (один не працює).

Провівши аналітику місць області, де їздять перевантажені вантажівки збудують майданчики для лабораторій контролю вагового транспорту. Зараз в області їх всього п’ять.

Також планують закупити такі лабораторії за кошти ОДА.

“Полтавська область — одна з перших по відновленню доріг. Але, щоб відремонтувати всі дороги в області потрібно 12 млрд грн. Проте ми не хочемо, щоб через кілька років вони знову були зруйновані. Тому потрібно контролювати транспорт, який рухається з перевантаженням”, – наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

За офіційними даними дороги псують у рік на 2 – 3 млрд гривень, хоча насправді набагато більше.

“Для того щоб дороги служили по 10 років, потрібно посилювати габаритно-ваговий контроль та дбати про температурний режим, будувати майданчики, на яких будуть скупчуватись транспортні засоби під час спеки”, – зазначив Ноняк

Щодо свого візиту до Полтави Голова Державної служби України з безпеки на транспорті розповів, що він тут, щоб побачити як працює територіальний підрозділ, координацію роботи з іншими центральними органами області та для того, щоб виправити та доопрацювати недоліки у роботі підрозділу.

“А якщо потрібно то змінити керівників, які не можуть впоратись з поставленими завданнями”, – продовжив він.

Нещодавно Голова Державної служби України з безпеки на транспорті звільнив керівників територіальних підрозділів у Запорізькій, Одеській, Чернігівській та Вінницькій областях.

З 1 серпня керівником Укртрансбезпеки у Полтавській області призначили Віктора Поліщука.

Перейти до вмісту