Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Пасажироперевезення напряму залежить від якості доріг”, – Сергій Марчишинець

“Пасажироперевезення напряму залежить від якості доріг”, – Сергій Марчишинець

Про це сьогодні, під час наради з питання “Організації перевезень пасажирів у Великобагачанському та Решетиліському районах”, повідомив в. о. начальника управління-начальник відділу транспорту та зв’язку управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Сергій Марчишинець.

У нараді взяли участь начальник відділу економіки, житлово-комунального господарства Решетилівської районної адміністрації Олександр Козубський, голова Остап’ївської сільської ради Іван Гладкий, голова Шилівської сільської ради Раїса Кальницька, голова Полтавського обласного відділення Всеукраїнської ГО “Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників” Іван Бондар, автомобільні перевізники та представники відділу транспорту та зв’язку управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА.

Під час наради обговорили пасажирські перевезення за міжміським маршрутом Остап’є — Полтава.

Голова Остап’ївської сільської ради звернувсь з проханням збільшити кількість рейсів за цим маршрутом. Та повідомив, що на даний час постає великою проблемою якість дороги за маршрутом Остап’є — Решетилівка.

У жовтні місяці минулого року представники Управління транспорту та зв’язку управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА виїжджали на цей маршрут та обстежили стан дорожнього покриття. Після чого надали рекомендації по ремонту.

“Пасажироперевезення напряму залежить від якості доріг, тому це питання ви повинні були вирішити на місці , об’єднавшись з прилеглими селами до цієї траси”, – наголосив в. о. начальника управління-начальник відділу транспорту та зв’язку управління інфраструктури та туризму Полтавської ОДА Сергій Марчишинець.

Остап’є планує об’єднатись з Решетилівською ОТГ й тому, відкриття маршруту Остап’є — Полтава, який пролягатиме через Шилівку та Решетилівку дасть можливість громаді долучатись до отримання різних послуг.

Після обговорення стану доріг, маршруту та якості перевезення Сергій Марчишинець надав доручення головам сільських рад: відремонтувати дорогу та у письмовому вигляді надати пропозиції по маршруту (протяжність, кількість рейсів, періодичність та зупинки).

“Більшість цього маршруту проходить по ґрунтовій дорозі, тому місцева влада повинна взяти на себе відповідальність за наведення порядку на дорозі, а ми допоможемо у відкритті нового міжміського маршруту”, – додав Сергій Марчишинець.

Після виконання доручень перевізнику нададуть тимчасовий ( на три місяці) дозвіл на перевезення пасажирів за маршрутом Остап’є — Полтава.

Перейти до вмісту