Ви тут:
Відео Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

Напередодні нового навчального року, рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки освітніх закладів (ВІДЕО)

Напередодні нового навчального року, рятувальники перевіряють стан пожежної безпеки освітніх закладів (ВІДЕО)

Уже незабаром в освітніх закладах області розпочнеться новий навчальний рік. Саме тому питання забезпечення ефективного протипожежного захисту в установах, гарантування безпеки учасників навчально-виховного процесу нині є вкрай актуальним. Співробітники Головного управління ДСНС України у Полтавській області продовжують проводити перевірки у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах з метою контролю за дотриманням вимог пожежної та техногенної безпеки.

Так, учора фахівці Служби порятунку «101» відвідали заклади освіти сіл Микільське та Ковалівка Полтавського району, а днями раніше відвідали школи Шишацької територіальної громади. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Рятувальники перевірили наявність та справність первинних засобів пожежогасіння, комплектацію пожежних щитів протипожежним інвентарем, утримання в належному стані шляхів евакуації з приміщень навчальних закладів, стан утримання електрогосподарства й справність внутрішнього протипожежного водогону. Додатково з працівниками навчальних закладів проведені інструктажі щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Крім того, фахівці ДСНС вручили тематичні листівки з основними правилами безпеки життєдіяльності та наочні агітаційні матеріали для оновлення в закладах освіти куточків безпеки.

Варто додати, що така робота триватиме до завершення літніх канікул по всій території Полтавської області аби гарантувати всім учасникам навчального процесу безпечні умови під час перебування у школах.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається з проханням до керівників навчальних закладів з усією відповідальністю поставитися до виконання заходів по забезпеченню вимог правил пожежної та техногенної безпеки.

 

Перейти до вмісту