Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

На програму “Лікування громадян України за кордоном” додатково виділили 186 млн грн

На програму “Лікування громадян України за кордоном” додатково виділили 186 млн грн

Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до Закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік”, який, окрім всього іншого, передбачає виділення додаткових коштів, у розмірі 186 млн грн, на програму “Лікування громадян України за кордоном”.

Після отримання довідки від Міністерства фінансів України про виділення додаткових коштів, Міністерство охорони здоров’я України надішле на погодження зміни до Паспорту бюджетної програми КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном». МОЗ України співпрацює з Міністерством фінансів та тримає на контролі питання якнайшвидшого погодження виділення додаткових коштів для направлення громадян України на лікування за кордон.

Найближчими днями, одразу після перерахування коштів на рахунок Казначейства, відбудеться екстрене засідання Комісії з направлення громадян на лікування за кордон.

Комісія підготує всі необхідні документи та погодження, а саме: уточнить списки пацієнтів на відправлення, з’ясує їх стан, зв’яжеться з лікуючими лікарями, структурними підрозділами з питань охорони здоров’я для вирішення усіх формальних питань, а також підготує інформаційні листи для закордонних клінік про гарантію оплати за лікування наших громадян.

Ми намагаємося не втратити жодного дня, і робимо усе залежне від Міністерства у цій ситуації, щоб якомога швидше Комісія змогла зібратися, прийняти рішення та підписати документи, які дозволять скористатися перерахованими коштами.

Перейти до вмісту