Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині провели виїзну розширену нараду з питань протидії лісовим пожежам

На Полтавщині провели виїзну розширену нараду з питань протидії лісовим пожежам

Учора у с. Піщане Кременчуцького району, під керівництвом заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації Романа Товстого відбулася виїзна розширена нарада з питань протидії лісовим пожежам.

Участь у нараді взяли перший заступник голови Полтавської обласної ради Євгеній Холод, начальник Головного управління ДСНС України у Полтавській області Володимир Салогуб, голова Кременчуцької райдержадміністрації Андрій Безкоровайний, директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА Ігор Піддубний, голови районних державних адміністрацій, представники лісових господарств та інші. Про це повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС у Полтавській області.


Під час наради присутні розглянули стан організації протидії лісовим пожежам, обговорили заходи щодо більш ефективного подолання вогняної стихії, а також проведення профілактичної роботи серед населення. На нараді було зазначено, що використовуючи можливості різних служб, які
залучаються для попередження та ліквідації пожеж на відкритій території, об’єднавши зусилля можна оперативно загасити будь-яку пожежу на початковій стадії. Тим самим, не дати можливості поширитися вогню на більшу площу, мінімізувати втрати для екології області.

«Переважна більшість пожеж на відкритій території виникає через необережне поводження громадян з вогнем. Остання найбільша лісова пожежа виникла у Новосанжарському районі. Завдяки спільним зусиллям рятувальників, представників лісового господарства, Південної залізниці та авіації ДСНС вдалося оперативно локалізувати та ліквідувати масштабну пожежу», – наголосив Володимир Салогуб.


У рамках виїзного засідання учасники наради оглянули територію Кременчуцького та
Новосанжарського лісництв, де ознайомилися з можливостями місцевих підрозділів протидіяти лісовим пожежам.
За підсумками наради були дані відповідні доручення щодо покращення умов необхідних для запобігання та більш ефективної протидії лісовим пожежам.

Перейти до вмісту