Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

На Полтавщині День незалежності та День Державного Прапора України розпочнуть святкувати 19 серпня

На Полтавщині День незалежності та День Державного Прапора України розпочнуть святкувати 19 серпня

Представники області планують розпочати святкування з етнофестивалю на Котелевщині, а основні заходи провести у Полтаві.

У Полтаві пройшла нарада щодо проведення в області заходів до Дня незалежності України та Дня Державного Прапора України.

Участь в заході взяли представники структурних підрозділів ОДА і міськвиконкому, а очолив нараду заступник голови-керівник апарату Полтавської ОДА Микола Білокінь.

Цьогоріч святкування розпочнуться 19 серпня — у Більську Котелевського району з 17:00 проходитиме етнофестиваль «Гелон-фест». Проте основні заходи все ж заплановані на 23 та 24 серпня у Полтаві.

В. о. директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вікторія Пилипенко повідомила, що 23 серпня о 10:00 пройде покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, а потім до пам’ятника Івану Мазепі.

До церемонії підняття Державного прапора планують залучити родини загиблих учасників АТО, ветеранів АТО, волонтерів, внутрішньо переміщених осіб, духовенство, козацтво та інших.

— Родини загиблих учасників АТО, одягнені у вишиванки, першими у колоні з прапором йтимуть до пам’ятника Івану Мазепі. Прапор традиційно нестимуть волонтери, — додала заступник начальника Управління культури Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

Ранок 24 серпня також розпочнеться з покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, потім — до пам’ятника загиблим українським козакам. Біля останнього також нагородять переможців щорічної міської премії імені Самійла Величка.

— 24 серпня заплановані заходи і на Театральній площі. У другій половині дня там працюватиме містечко майстрів. А ввечері відбудеться святковий концерт, — зазначив начальник Управління звернень громадян Полтавського МВК Ігор Верига.

Цьогорічне святкування Дня незалежності та Дня Державного Прапора України має пройти на належному рівні. Підготовка вже розпочалася.

— Біля пам’ятників, меморіалів та обелісків прилегла територію упорядковується, сценарій — розробляється. Забезпечимо і необхідну апаратуру та інше. Плануємо, що цьогоріч відзначимо не гірше, ніж минулого року, — розповів Микола Білокінь.

А ось 25 серпня в рамках Року Японії в Україні до Полтави завітають поважні гості з цієї країни. Для них і не тільки у театрі імені Гоголя зазвучить симфонічний оркестр.

Окрім Полтави, Дня незалежності та Дня Державного Прапора України святкуватимуть й в інших куточках області. Зокрема, заплановані тематичні спортивні заходи, у музеях відбудуться документальні виставки.

Перейти до вмісту