Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Дорожники проводять випробування мосту на дорозі Полтава-Олександрія

Дорожники проводять випробування мосту на дорозі Полтава-Олександрія

На автомобільній дорозі державного значення М-22 Полтава-Олександрія на замовлення Служби автомобільних доріг тривають випробування мосту через річку Кобелячок. Дослідження проводять з метою виявлення слабких місць у мостовій конструкції.

Минулого року під час ремонту дороги Полтава-Кременчук було капітально відремонтовано два мости. Один з них – на 48 км.поблизу с.Свердловське через річку Кобелячок.

– На замовлення Служби автомобільних доріг у Полтавській області проводиться обстеження, випробування та оцінка технічного стану мосту. Для нас головне – безпека учасників дорожнього руху, відтак хочемо впевнитися, що руху транспорту по цьому мосту нічого не загрожує, – зазначає заступник начальника Служби автодоріг Анатолій Мягкохліб.

Науковий нагляд здійснюють фахівці київської науково-виробничої фірми «Мостопроект». Представники цієї організації вже неодноразово залучалися до подібних робіт.

– Сьогодні ми проводимо статистичні випробування фундаментів опор цього мосту. Працюємо як на проїзній частині, так і досліджуємо стан об’єкта зі сторони, яку учасники дорожнього руху не бачать. За допомогою спеціального обладнання визначаємо слабкі місця, – розповідає директор «Мостопроекту» Дмитро Каплинський.

На міст одночасно заїжджають два завантажених автомобіля. Вага одного – близько 45 тонн. На різних ділянках мосту вантажівки створюють навантаження на конструкцію. Науковці працювали впродовж трьох наїздів. За результатами досліджень будуть надані рекомендації для подальшої експлуатації цього мосту.

Перейти до вмісту