Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З гумором про війну: у Полтаві презентували книгу “АТОбайки”

З гумором про війну: у Полтаві презентували книгу “АТОбайки”

Учора у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського презентували нову книгу Микити Кашницького та Володимира Бульби “АТОбайки”.

 

Книжку представляв один зі співавторів, полтавський письменник, волонтер та громадський діяч Микита Кашницький.

“АТОбайки” більше ніж просто книжка — це проект. Випустивши першу книжку ми зрозуміли, що на одній книжці зупинятися не можна, тож зараз цей проект полягає в тому, щоб надати можливість більшій кількості людей, які воювали, які займались волонтерством, розказати свою головну проникливу історію, опосередковано через нас. Кожна людина, яка була на війні має безліч таких історій, але не кожна людина видасть свою книжку”, – розповів Микита Кашницький.

Як зазначають автори, “АТОбайки” розрахована на широку аудиторію. Основна її ідея — “з гумором про війну”. До неї ввійшли 11 оповідань, які розповідають про справжні події, що відбувались у районі проведення АТО на сході України.

Героями оповідань стали військовослужбовці та волонтери. Частина історій написана від першої особи, безпосереднім учасником бойових дій Володимиром Бульбою — київським волонтером, чемпіоном світу з кікбоксингу, який зараз є радником міністра молоді та спорту України, МИкита Кашницький роповідає свої оповідання від третьої особи, адже ці історії були передані письменнику його численними друзями, які часто бувають у зоні АТО.


Зазначимо, що це вже третя книжка Кашницького. Дві попередні – “Приключения Пушистика и Вьюнка” та “Уроки мужності” були написані для дітей.

Книга“АТОбайки” написана російською мовою. У планах автори розглядають можливість її перекладу з російської на українську та англійську.

“Мої батьки родом з Росії і переїхали в Україну всього кілька років тому, але по той бік кордону залишилися їх родичі та знайомі. Я знаю, що інформаційна пропаганда північного сусіда України направлена проти нашої держави. І вважаю, що росіянам теж треба давати шанс дізнатися, що ж насправді тут відбувається” -, наголошує автор.

Книга “АТОбайки” видана навесні 2017 року, її перша презентація відбулась в Одесі наприкінці травня.

Перейти до вмісту