Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці медики зареєстрували другий випадок хвороби Лайма

У Кременчуці медики зареєстрували другий випадок хвороби Лайма

Кременчужанина вразив кліщ за містом поблизу села Щербаки.  Василь Товстий через засоби масової інформації вкотре звернувся до городян із проханням бути уважними під час відпочинку на природі, бо високі показники температури зовнішнього  повітря є сприятливими для активності кліщів, повідомляють у міській раді.

Хвороба Лайма — інфекційне захворювання з хронічним або гострим перебігом, що викликається спірохетами, що передається кліщами, і проявляється ураженням серця, суглобів, нервової системи і шкіри.  Зараження людини хворобою Лайма відбувається внаслідок укусу інфікованим кліщем.
Медики радять: попередити напад кліщів можна, одягнувшись у світлий однотонний, з довгими рукавами одяг, який  щільно прилягає до тіла. Голову слід покривати головним убором. Також варто використовувати репеленти (засоби, що відлякують кліщів). Препарати слід купувати в аптечній мережі й наносити відповідно до інструкції. Однак користуючись специфічними засобами не слід  забувати  враховувати особливості свого організму.
Удома треба одразу змінити одяг, білизну, ретельно їх оглянути, випрати та випрасувати. Не можна залишати цей одяг біля ліжка чи спати у ньому. Зауважте, що витрушування одягу не позбавляє від кліщів. Якщо разом з вами на природі перебувала тварина, її теж потрібно оглянути до того, як впустити в квартиру.

 

Перейти до вмісту