Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Голова Полтавської облради презентував проект “Бюджет участі” в Карлівці (ФОТО)

Голова Полтавської облради презентував проект “Бюджет участі” в Карлівці (ФОТО)

 

За участю голови обласної ради Олександра Біленького сьогодні в Карлівці відбувся семінар із питань підготовки проектів в рамках обласної Програми «Бюджет участі Полтавської області на 2017-2020 роки» та обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області 2017 року.

 

 

Організаторами заходу для керівників органів місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад і звичайних громадян виступили Полтавська обласна та Карлівська районна ради.

 

Голова обласної ради розповів землякам про особливості бюджету участі Полтавської області – першої в Україні та Європі програми, дія якої поширюється на цілий регіон.

 

 

“Бюджет участі – це взаємодія органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямована на залучення жителів області до активної участі в сферах економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку громад через подання проектів та проведення відкритого голосування. Унікальність програми полягає в тому, що кожен громадянин зможе не тільки виявити, а й реалізувати власну соціальну ініціативу. При цьому обов’язковими умовами є підтримка проекту з боку органу місцевого самоврядування, що спільно із обласною радою буде його фінансуватиме, та мешканцями. Важливо не лише написати проект та стати переможцем, а всім разом його реалізувати”, – наголосив Олександр Біленький.

 

З детальною презентацією механізму реалізації обласної Програми «Бюджет участі Полтавської області на 2017-2020 роки» та особливостей цьогорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області виступила заступник керуючого справами – начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Ганна Шавиро.

 

 

“Взяти участь у Бюджеті участі Полтавської області може кожен мешканець Полтавщини віком від 16 років. Для цього автор розробляє проект та його кошторис, загальною вартістю до 100 тисяч гривень, збирає 30 підписів на підтримку своєї ідеї, самостійно просуває проект серед населення. Теми проектів: енергозбереження, безпека та громадський порядок, навколишнє середовище, комунальне господарство, культура, освіта, спорт та туризм. Проекти-переможці щороку визначаються відкритим голосуванням жителів Полтавської області (онлайн або фізично в пункті супроводу) та фінансуються 50/ 50 з обласного та місцевого бюджетів”, – розповіла Ганна Шавиро.

 

Втілюватися у життя проекти-переможці, подані у 2017-му році, будуть наступного року. На це буде виділено 2 мільйони гривень з обласного бюджету. Для допомоги громадянам, які бажають взяти участь у розвитку територій, в 25 районах області створені локальні консультаційні групи.

 

Прийом проектів у 2017 році з 20 липня по 20 серпня. Відкрите голосування з 14 вересня по 30 вересня.

 

 

 

 

Перейти до вмісту