Ви тут:

Зубко розказав, як зменшити відшкодування відсотків за програмою «теплих кредитів»

Зубко розказав, як зменшити відшкодування відсотків за програмою «теплих кредитів»

Ресурс, який сьогодні залучається українськими родинами на проведення енергоефективних заходів, є в банківському секторі. На минулому тижні відбулося обговорення з представниками Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку щодо зменшення навантаження за кредитними відсоткам. Держава і міжнародні партнери готові співфінансувати відшкодування тіла кредиту (за програмою «теплих кредитів») до 50%.

Про це сьогодні під час Години запитань до Уряду у Верховній Раді, повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

«Крім програми «теплих кредитів», інструментів Фонду енергоефективності, ми розробили для місцевого самоврядування систему програм здешевлення кредитів на енергоефективність, які вже прийняли муніципалітети», – зазначив Геннадій Зубко. Він повідомив, що минулого року працювало 216 муніципальних програм, у 2017-му –  вже  287 за різними напрямками.

«На сьогоднішній день 4 державних банки вже почали між собою конкурувати за споживача, який звертається за програмою «теплих» кредитів. Запустивши Фонд енергоефективності, ми зможемо розширити перелік банків, залучити банки з іноземними інвестиціями, які зможуть долучитися до програми «теплих» кредитів, і таким чином конкурувати кредитною ставкою за споживача. Хочу відмітити, що програма «теплих» кредитів буде продовжена і надалі. І в першу чергу вона буде працювати з індивідуальним сектором», – наголосив Геннадій Зубко.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

 

Перейти до вмісту