Ви тут:

За неподання інформації АМКУ оштрафував «Полтававодоканал» на 10 тис. грн

За неподання інформації АМКУ оштрафував «Полтававодоканал» на 10 тис. грн

Різниця між поданими двома відповідями щодо встановлених «Полтававодоканалом» засобів обліку холодної води становить 1619. А уточнену інформацію у встановлені терміни територіальне відділення АМКУ не отримало.

Полтавське обласне територіальне відділення АМКУ отримало від підприємства суперечливі дані щодо кількості встановлених лічильників води. Інформацію з уточненням «Полтававодоканал» вчасно не подав, за що має сплатити штраф. Голова Полтавського обласного тервідділення АМКУ Володимир Оніщенко пояснив, що вони зробили запити під час дослідження регіонального ринку централізованого водопостачання та водовідведення у Полтавській області:

Спочатку на підприємстві нам дали відповідь, що «Полтававодоканал» перевірив 2 926 засоби обліку холодної води. Це лічильники, які підлягали періодичній повірці у період з жовтня 2016 року по січень 2017 року. Але у цій же відповіді на друге наше питання зазначені суперечливі дані.

Там йшлося, що за цей самий період підприємство провело періодичну повірку в значно більшій кількості лічильників — 4 545.

За словами Володимира Оніщенка, це суперечлива інформація, тому дані потребували уточнення:

Тож ми надіслали запит з проханням детально вказати, яка кількість лічильників холодної води підлягала періодичній повірці в період із жовтня минулого року до січня цього року, скільки лічильників було фактично повірено та у яких випадках це робили споживачі за власні гроші.

Окрім того, «Полтававодоканал» мав надати інформацію про споживачів, в будівлях яких таку періодичну повірку не проведено. В АМКУ зробили запит на детальні розрахунки з усіма вихідними даними. Зокрема, кількості споживачів, норми споживання, розміру тарифу та вартості послуг. На підприємстві мали вказати розміри плати за надані послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) у грудні 2016-ого та січні 2017 року.

У «Полтававодоканалі» інформацію надали, але зробили це пізніше за встановлені законодавством строки.

Тож АМКУ прийняв рішення накласти на підприємство штраф у розмірі 10 тисяч 13 гривень. При визначенні його розміру взяли до уваги, що суб’єкт визнав провину. До того ж це перший випадок порушення конкурентного законодавства на КП «Полтававодоканал».

Прес-служба Полтавського обласного територіального відділення АМКУ

Перейти до вмісту