Ви тут:

Випускникам медакадемії роз’яснили особливості працевлаштування на селі

Випускникам медакадемії роз’яснили особливості працевлаштування на селі

Питання щодо працевлаштування випускників ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» 2017 року було обговорено під час зустрічі з молодими лікарями-випускниками бюджетної форми навчання, а це 244 випускники медичних факультетів №1 та №2 та 24 – стоматологічного факультету.

У зустрічі взяли участь начальник відділу медичних кадрів Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Олександр Оглобля, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Ігор Скрипник, декан медичного факультету №1 Микола Рябушко та інші представники ВДНЗУ «УМСА».

Учасники зустрічі обговорили роз’яснення, надане Міністерством охорони здоров’я України щодо зарахування випускників медичних вищих навчальних закладів, які навчалися за державним замовленням до інтернатури у цьому році.

Так, обов’язковою умовою для них є укладання Угоди між випускником та керівником закладу охорони здоров’я щодо гарантії відпрацювання ним у цьому закладі не менше трьох років після закінчення інтернатури.

Олександр Оглобля поінформував випускників, що відповідно до такої умови, відстоюючи інтереси молодих фахівців у реалізації їхнього права на отримання місця роботи та посади, Департаментом охорони здоров’я розроблено примірний Договір про відпрацювання випускником у медичному закладі, що розташований у селищі міського типу чи на селі, не менше 3-ох років після закінчення інтернатури.

Він звернув увагу на те, що підставою для зарахування на посаду лікаря-інтерна або провізора-інтерна для навчання за державним замовленням є: направлення МОЗ України на роботу або Довідка про надання права самостійного працевлаштування.

Олександр Миколайович пояснив, що у разі якщо випускник бюджетної форми навчання самостійно шукає місце роботи та інтернатури, він отримує у керівника закладу охорони здоров’я гарантійний лист про працевлаштування. Таким чином, для навчання (зарахування) випускників, які навчалися за державним замовленням, в інтернатурі за кошти державного бюджету, і самостійно шукають місце роботи та інтернатури, до ДОЗ надається гарантійний лист про працевлаштування, завірену копію Договору про відпрацювання випускником у лікарні не менше 3-ох років після закінчення інтернатури та довідку медичної академії про навчання за державним замовленням.

Основну увагу під час зустрічі було акцентовано на перевагах для молодих фахівців від роботи у сільській місцевості. Адже згідно розробленої Концепції розвитку первинної медико-санітарної допомоги, якщо молоді фахівці пропрацюють протягом цих трьох років на селі, вони забезпечуватимуться безкоштовним житлом із повним відшкодуванням за електроенергією та опалення.

Учасники зустрічі дали конкретні відповіді на всі запитання, що цікавили випускників.

Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА

Перейти до вмісту