Ви тут:

У зв’язку із кібератакою Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування

У зв’язку із кібератакою Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування

У зв’язку із потужною кібератакою на інформаційні системи широкого спектру, Національний координаційний центр кібербезпеки працює за протоколом швидкого реагування. Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов у своєму коментарі. 

За його словами, всі державні установи, які виконували рекомендації Національного координаційного центру кібербезпеки та були включені до захищеного контуру (захищений вузол інтернет-доступу) не постраждали.

«Зараз фахівці з питань кібербезпеки в оперативному режимі надають допомогу держустановам, які з суб’єктивних причин не увійшли до захищеного контуру об’єктам критичної інфраструктури, а також банківському сектору», – сказав О. Турчинов, додавши, що вже зараз, первинно проаналізувавши вірус, можна говорити про російський слід.

Разом з тим, Секретар РНБО наголосив,  що наполягає на тому, що рішення Національного координаційного центр кібербезпеки – «це не факультатив, а є обов’язковими для виконання всіма державними установами». «Мова йде про необхідність всім держустановам увійти до захищеного контуру інтернету та виконували всі вимоги фахівців з кібербезпеки. Також рекомендуємо зробити це і банківським установам, в першу чергу, державним», – наголосив він.

Перейти до вмісту