Ви тут:

У центрі Полтави пройшов ярмарок із кримськотатарським колоритом

У неділю, в центрі Полтави, на Соборному майдані, з нагоди  Свята Трійці проходив ярмарок із кримськотатарським колоритом

Гасло заходу: “Крим – це Україна!”.

У програмі ярмарку: традиційна українська та кримськотатарська кухні, виступи колективів, покази фільмів, дефіле в українських старовинних костюмах.

Присвятили захід Криму та його народу з діаспорою кримських татар. Тож частували традиційними стравами кримських татар і знайомили з їх культурою і народними танцями.

В рамках «Благодійної ярмарки з кримськотатарським колоритом» – відкритий кінопоказ першого кримськотатарського повноформатного фільму «Хайтарма» режисера Ахтема Сеїтаблаєва, що зіграв головну роль в цій стрічці.

Фільм створений на основі реальних подій та розповідає про сталінську депортацію кримських татар, що відбувалась у травні 1944 року. Трагічні події в житті кримськотатарського народу показані через погляд славнозвісного льотчика, національного героя кримських татар Амет-Хана Султана.

Після вигнання нацистських військ з Криму, командири дозволили Амет-Хану разом зі своїми бойовими побратимами відвідати батьків в Алупці. За збігом обставин в цей час саме відбувалась операція НКВС з примусової депортації кримських татар.

Зібрані на ярмарку кошти витратять на соціальні проекти волонтерської спільноти Полтави та підтримку бійців АТО.

Перейти до вмісту