Ви тут:

У Шишаках відкрили відреставрований Центр первинної медико-санітарної допомоги

У Шишаках відкрили відреставрований Центр первинної медико-санітарної допомоги

16 червня голова Полтавської ОДА Валерій Головко, спільно з представниками обласної та районної влад, відвідали Шишацьку об’єднану територіальну громаду. Під час поїздки оглянули відремонтований ФАП у Гоголевому, завітали до Національного музею-заповідника М. В. Гоголя та взяли участь у відкритті Центру медико-санітарної допомоги у Шишаках.

Робочий візит на Шишаччину Валерій Головко, спільно з представниками ОДА, депутатами Полтавської обласної ради та владою краю, розпочали з відвідин фельдшерсько-акушерського пункту в Гоголевому, що входить до Шишацької ОТГ. Всього місцева об’єднана громада нині має 8 таких осередків.

Потому посадовці перевірили хід реконструкції Центру дозвілля, що облаштовують на території музею-заповідника Миколи Гоголя.

Роботи у колишньому будинку культури, який має перетворитись на Центр дозвілля при музею, тільки-но розпочались, – розповідає начальник Управління капбудівництва Полтавської ОДА Тимофій Голбан. – З необхідних за проектом 23 млн грн цьогоріч маємо сім. Плануємо до кінця 2017-го виконати зовнішнє оздоблення та облаштувати інженерні мережі.

Відкритття Центру ПМСД

Відкрити культурний осередок мають намір до 210-річчя від Дня народження письменника, у 2019 році. Також представники влади відвідали сам музей-заповідник Миколи Гоголя.

Проте, ключовим пунктом візиту стало відкриття Центру первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради.

Цей приклад показує, як об’єднані громади реалізують свої повноваження на практиці, – говорить голова Полтавської ОДА Валерій Головко. – Ми бачимо, як іде передача влади на місцях. Як і те, що ОТГ цілком здатні до розбудови і надання якісних послуг населенню. Оце і є унаочнення децентралізації: люди отримують якісні послуги, навіть якщо мешкають у малих селах.

Проект реконструкції Центру первинної медико-санітарної допомоги зробили у липні минулого року.

Ремонт будівлі обійшовся у понад 6 мільйонів гривень, – відзначає головний лікар ЦПМСД Олександр Іващенко. – Нині заклад може приймати до 160 чоловік на добу, що цілком покриває потребу місцевої громади у медичних послугах.

Нагородження медиків

Персонал закладу відзначає: у нових умовах працювати значно приємніше.

Нині радикально змінились і умови нашої праці, і технічне оснащення закладу, – розповідає медсестра Любов Павлова. – Раніше бракувало діагностичних апаратів, приміщення потребувало ремонту. Тепер приймати пацієнтів стане значно комфортніше.

Нарада у Шишацькому Центрі ПМСД

Відкриття Центру – результат спільної праці громади, районної та обласної влад, – говорить очільник Шишацької громади Олександр Тутка. – Це – перший крок. Та головне – початок. Спільними зусиллями будуємо європейську країну. На часі ще багато роботи, але об’єднаною громадою досягти бажаного значно легше.

Завершився візит керівників області в Шишацькому будинку культури. Тут відбулися урочистості до Дня медичного працівника. В рамках заходу найкращі медики об’єднаної громади отримали відзнаки від обласної та районної адміністрацій та рад.

Перейти до вмісту