Ви тут:

У рамках проекту «Місто професій» рятувальники ознайомили дітей зі специфікою роботи Служби порятунку «101» (Відео)

У рамках проекту «Місто професій» рятувальники ознайомили дітей зі специфікою роботи Служби порятунку «101» (Відео)

 

17 червня на території Корпусного парку м. Полтава відбувся інтерактивний профорієнтаційний проект «Місто професій». Мета заходу — надати можливість кожній дитині ближче познайомитися з різними професіями, дізнатися про особливості та умови роботи, спробувати власні сили у виконанні тих чи інших елементарних завдань, з якими стикаються фахівці різних служб під час повсякденної роботи. Про це повідомили в ДСНС Полтавської області.

 

 

Одну із презентацій організували співробітники Головного управління ДСНС України у Полтавській області. В імпровізованому містечку були представлені різні професії, які входять у систему Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про свою роботу розповідали вогнеборці, піротехніки та інші фахівці Служби порятунку. Також, була представлена спеціальна та пожежна техніка, бойове спорядження та обладнання, за допомогою якого вогнеборці ліквідовують різні надзвичайні події та рятують життя тих, хто потрапив у біду.

Кожен із учасників мав можливість відчути себе психологами ДСНС. При цьому дітлахи приймали участь у арт-майстерні. Самі маленькі малювали свій настрій за допомогою яскравих кольорів. Більш старші дітлахи мали можливість спробувати себе у ролі психолога – одні проводили тестування на розвиток уваги, пам’яті, мислення, а інші, в свою чергу, перевіряли правильність виконання завдань. Завдання виконувалися в цікавій ігровій атмосфері.

За допомогою технік арт-терапії діти відтворювали власні емоції, свій власний настрій. Гарному настрою раділи, ділилися з іншими власним гарним настроєм. А коли з’являлися негативні думки, негативні переживання дітлахи вчилися їх перетворювати на зовсім протилежні – на гарні та позитивні.

«Професія рятувальника потребує витримки, професіоналізму, самовідданості. Думаю, що після відвідування «містечка» багато молодих людей не лише пригадає важливі правила безпеки життєдіяльності, а також ознайомиться зі специфікою роботи Держаної служби України з надзвичайних ситуацій», – зауважив очільник полтавських рятувальників.

Перейти до вмісту