Ви тут:

У Полтаві оголосили набір учасників для участі в новому проекті про сучасний театр

У Полтаві оголосили набір учасників для участі в новому проекті про сучасний театр

Полтавська філія Суспільної служби України та Театр Сучасного Діалогу оголошують набір учасників для участі в новому проекті «Сучасні театральні майданчики – осередки громадянської активності».

Метою проекту є навчання мешканців східних регіонів використовувати сучасний театр як осередок громадської активності та мистецький інструмент побудови діалогу у суспільстві для вирішення актуальних проблем своїх громад.

У часи конфліктів на культуру покладаються особливі надії. Саме її засобами можна розпочати діалог і шукати шляхи до примирення, переосмислення сьогодення. Сучасний критичний театр проводить діагностику актуальних проблем та створює умови для діалогу різних суспільних груп про шляхи вирішення цих проблем. Окрім того, він є осередком громадянської активності, який мотивує, як учасників таких театрів, так і глядачів, до формування активної громадянської позиції, до участі у спільному вирішенні проблем своїх громад.

Учасникам пропонують пройти навчання та створити три театральних майданчики у містах на сході України: Бахмут, Сєверодонецьк та Попасна.

Проект проходитеме з липня 2017 по вересень 2017 (4 місяці).

Конкурс оголошує Полтавська філія Суспільної служби України в рамках проекту «Сучасні театральні майданчики – осередки громадянської активності», за підтримки міжнародного фонду «Відродження» в рамках програмної ініціативи Громадські ініціативи нової України.

У проекті можуть взяти участь представники місцевих громад, працівники бібліотек, культурних закладів, громадських організацій у партнерстві з місцевими органами влади, митці міст: Попасна, Севєродонецьк, Бахмут

Теоретична частина навчання відбуватиметься у м. Полтава (8-11 липня 2017 року).

Учасників ознайомлять з досвідом громадських організацій, які працюють в напрямку соціального театру: у Полтаві (Театр Сучасного Діалогу (ПФ Суспільної служби України), Києві (Театр переселенця/Theatre of Displaced PeoplePostPlayТеатр), Львові (Art Workshop DRABYNA), Запоріжжі (Запорізька нова драма: Сезон читок); вчитимуть створенню та функціонуванню соціальних критичних театрів (театральний менеджмент, написання проектних заявок, громадянська компетентність, інструменти документального та свідоцького театру).

Практична частина відбуватиметься у містах Бахмут, Северодонецьк, Попасна. (липень-вересень 2017)

Учасники будуть відпрацьовувати майстерність написання проектних заявок; разом із кураторами: драматургами та режисерами створюватимуть документальні вистав на актуальні теми своїх громад; демонструватимуть їх у своїх містах.

Для створення сучасних майданчиків з міст Попасна, Севєродонецьк, Бахмут відберуть по 4 учасника на навчання у м.Полтава.

Претенденти заповнюють заявки на участь та надсилають за адресами: [email protected], [email protected] до 2 липня 2017 року. 

Положення про конкурс та форму заявки можна отримати за посиланням bit.ly/2rDXaqY

Проїзд, харчування та проживання учасників безкоштовне.

Полтавська філія Суспільної Служби України, ssu-poltava.org
вул.Соборний майдан 15, м.Полтава, 36020, тел./факс (0532)500-647

Контактний телефон для запитань та довідок:
+380673570621, +380958815047 – Ирина Гарец

Перейти до вмісту