Ви тут:

У Лубнах з’явився новий туристичний маршрут

У Лубнах з’явився новий туристичний маршрут

Громадська організація «PRєDKI» та благодійна організація «Хесед Шахар Лубни» запрошують лубенців та гостей міста на мандрівку «Майн либе штетле Лубни». Перша подорож єврейськими Лубнами ХІХ –ХХ століття пройшла разом з учасниками Всеукраїнського проекту «Вишиваний шлях» блогерами Христиною Жук та Сергієм Чекмарьовим. Члени громадської організації «PRєDKI» Валентина Ляшенко та Тетяна Сафронова стали координаторами проекту та запросили гостей разом відвідати найцікавіші місця Лубенщини.

Тетяна Сафронова : « Ми запропонували лубенцям по-новому подивитися на історію міста. Під час екскурсій відвідувачі не тільки знайомляться з цікавими історичними фактами, але й отримують яскраві враження , позитивні емоції та гарні фото. Перша наша екскурсія, будівлею колишнього жіночого єпархіального училища, сподобалася людям і ми вирішили продовжити проект «Лубни! Все цікаве-поряд» та пройти вулицями міста».

Валентина Ляшенко : « Ми маємо гарний досвід співпраці з БО «Хесед Шахар Лубни». Вже другий рік поспіль вони беруть участь у фестивалі «Замкова гора». Цьогоріч на наше свято завітала і єврейська громада міста Миргород. Відвідувачі фестивалю залюбки цікавилися традиціями, кухнею, одягом єврейського народу. І отже ми вирішили продовжити».

Керівник общинних програм «Хеседа Шахар» Любов Перебийніс : «Українці та євреї разом живуть на цій землі вже понад два століття та пережили багато важких випробувань. Дуже важливо пам’ятати про це. Знайомство з культурою, традиціями , літературою іншого народу допомагає людям краще розумітися та вчить нас бути толерантними ».

Перейти до вмісту