Ви тут:

У Лубнах презентували книгу “Спогади провінційного хірурга”

У Лубнах презентували книгу “Спогади провінційного хірурга”

Розповідаючи про спогади відомого хірурга Сергія Тімофєєва, що умістилися у двох частинах книги, упорядник Олександр Сиченко зазначив, що вперше сам почув про їх існування ще у 70-80 роки, а вже з 2001 –го почав над ними працювати. 

І то була, хоч і досить захоплива, а проте нелегка робота, бо свої літературні труди Тімофєєв вмістив на 550 машинописних сторінках, і чимало літер були затерті,  відповідно губилися цілі рядки та фрази, від чого зчитувати первинний текст  було досить складно. Тож можна лише уявити, яка величезна творча праця зроблена упорядником, повідомляють у Лубенській міській раді.

Що ж до самих “Спогадів…”, то, говорячи мовою оригіналу книги,  “авторські спогади охоплюють період з кінця XIX століття до 1943 року. У них змальовано образи людей та картини життя того часу, описано події давно відшумілої і мальовничої для нас епохи…”. Прот,е варто особисто погортати сторінки видання, адже у ній – безцінні матеріали для появи нових і нових праць у багатьох галузях: літературі, історії, краєзнавстві, науково-дослідженнях.

Це відзначено присутніми: краєзнавцем Іваном Карпенком,  депутатом обласної ради Русланом Ляшком, (який був одним із благодійників, завдяки яким “Воспоминания…” побачили світ, поетесою, секретарем літоб’єднання ім. О.Донченка Ніною Шерстюк та іншими присутніми. Також упродовж заходу звучали уривки з книги, яку Олександр Володимирович не наважився перекладати  українською, аби не порушити багатства, оригінальності та особливості авторського стилю Тімофєєва.

Тираж книги складає всього 500 примірників, частину з яких Олександр Сиченко подарував міським та районній бібліотекам, медичному училищу та іншим лікувальним установам як Лубен, так і області.

Без сумніву, що книга користуватиметься  великим попитом та популярністю серед читачів різного віку, естетичних смаків та уподобань, її вже зараз запитують у бібліотеках та популяризують серед загалу.

Перейти до вмісту