Ви тут:

У Кременчуці налічується 115 захисних споруд цивільного захисту

У Кременчуці налічується 115 захисних споруд цивільного захисту

У Кременчуці налічується 115  захисних споруд, із яких 85 – сховищ і 30 протирадіаційних споруд.

Станом на сьогоднішній день, всі  захисні споруди комунальної форми власності пройшли технічну інвентаризацію з оформленням відповідних технічних паспортів. Однак, із загальної кількості захисних споруд міста 25   не пройшли інвентаризацію, оскільки переважна більшість із них заходяться на балансі або ліквідованих підприємств, або економічно неактивних об’єктів господарювання, повідомляють у міській раді.
У 2017 році ГУДСНС було  проведено  комплексну перевірку 32 захисних споруд. За результатами перевірки,  3 із таких об’єктів були визнані готовими, 6 – обмежено готовими та решта – не готовими до використання в особливий період.
Керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту виконкому міської ради Сергій Киричейко наголосив, що терміни виконання технічної інвентаризації захисних споруд визначені на державному рівні. Тому їх балансоутримувачі мають із відповідальністю підійти до цього процесу. Відповідальність за безпеку працівників завжди несуть керівники підприємств, організацій і установ, які повинні тримати питання щодо належного утримання захисних споруд на постійному контролі, дбати про наявність засобів індивідуального захисту для кожного свого робітника.  

 

Перейти до вмісту