Ви тут:

“Стиснутий правий кулак допомагає мозку під час навчання”, – американські психологи

“Стиснутий правий кулак допомагає мозку під час навчання”, – американські психологи

Американським психологам на чолі з Рут Проппер з Державного університету Монтклер (Montclair State University) вдалося з’ясувати, що стиснутий кулак правої руки допомагає при запам’ятовуванні нового матеріалу, наприклад слів, тоді як стиснута у кулак ліва рука активує короткочасну пам’ять.

Однак ці твердження справедливі лише у тому випадку, якщо ви правша. Причина такого незвичайного ефекту, на думку фахівців, криється у стимулюванні різних півкуль головного мозку.

Результати дослідження були вперше опубліковані на сайті медичного журналу PLOS ONE. Учасникам експерименту (51 чоловік) було запропоновано запам’ятати за короткий проміжок часу список із 72 слів. Найкраще із цим завданням впоралися ті випробувані, хто під час запам’ятовування стискав правий кулак, а при відтворенні – лівий, йдеться у статті.

“Отримані результати свідчать, що деякі прості рухи тіла можуть тимчасово змінювати функції мозку і покращувати пам’ять”, – заявив керівник експерименту.

Хоча під час експерименту не вимірювалася активність головного мозку, а число учасників було невеликим, американські вчені вважають, що отримані результати все ж мають певну значимість для науки.

Перейти до вмісту