Ви тут:

Ревізія в сільраді на Полтавщині виявила порушень на суму 155,5 тис грн

Ревізія в сільраді на Полтавщині виявила порушень на суму 155,5 тис грн

На Полтавщині під час ревізії виконання Михайлівського сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Михайлівської сільської ради виявили порушення, що призвели до втрат, на суму 155,5 тис. грн

Фахівці апарату Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області виявили порушення, що призвели до втрат, на суму 155,5 тис. грн під час ревізії виконання Михайлівського сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності Михайлівської сільської ради.

Так, підрядні організації безпідставно завищили вартість та обсяги виконаних ремонтно-будівельних робіт, через що сільська рада зайво сплатила їм понад 63 тис. грн.

Крім того, виконавчий комітет сільської ради з порушенням законодавства провів видатки на погашення кредиторської заборгованості минулих періодів на суму 14,3 тис. грн та на оплату окремих заходів по реалізації місцевої програми в сумі 77 тис. грн.

Також, встановлено проведення зайвих виплат бюджетних коштів на оплату премій працівникам установи та сплату до державних цільових фондів по незаконно виплачених сумах по оплаті праці, нестачу матеріальних цінностей тощо.

Ще до завершення ревізії завдяки діям працівників Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області виявлені порушення частково усунуто.

За недотримання фінансової дисципліни на чотирьох посадових осіб сільської ради складено протокол про адміністративне правопорушення, а місцевому органу самоврядування зупинено операції з бюджетними коштами на рахунку.

Про виявлені порушення поінформовано правоохоронні органи Полтавської області.

Прес-служба Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області

Перейти до вмісту