Ви тут:

Правоохоронці з’ясовують обставини інциденту, що стався в Кременчуцькій виховній колонії

Правоохоронці з’ясовують обставини інциденту, що стався в Кременчуцькій виховній колонії

Учора дев’ятеро вихованців Державної установи «Кременчуцька виховна колонія», перебуваючи в дільниці карантину, діагностики і розподілу, почали вимагати послаблення встановленого режиму, а саме надання їм у користування заборонених предметів.

Після відмови працівниками адміністрації виконати вимоги, вихованці вели себе агресивно та шкодили майно в кімнатах дільниці. Окрім цього, 8 із них порізали собі руки уламками скла, кахлю і дзеркала.

Кременчуцькою місцевою прокуратурою відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 120 (доведення до замаху на самогубство, вчинене щодо неповнолітнього) та ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання професійних чи службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров’ю потерпілого) КК України.

Крім того, Кременчуцьким відділом поліції Головного управління Національної поліції в області зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) КК України.

Наразі виконуються необхідні слідчі дії, спрямовані на швидке, повне та неупереджене розслідування обставин вказаної події.

Також Кременчуцькою місцевою прокуратурою проводиться перевірка дій адміністрації Кременчуцької виховної колонії.

Перейти до вмісту