Ви тут:

Полтавщина долучилася до відзначення Міжнародного дня біорізноманіття

Полтавщина долучилася до відзначення Міжнародного дня біорізноманіття

У травні Полтавщина долучилася до відзначення Міжнародного дня біорізноманіття низкою заходів у рамках теми 2017 року – «Біорізноманіття та сталий туризм».

Зокрема, відбувся виїзний семінар-практикум у Краснокутському дендропарку Харківської області для власників садиб сільського зеленого туризму Зіньківського району, семінар «Екотуризм як каталізатор економічного розвитку сільських територій» за участю представників сільських рад Решетилівського району, на базі Чутівської центральної районної бібліотеки відбулося засідання круглого столу на тему «Біорізноманіття та сталий туризм».

«Багато видів туризму  безпосередньо залежить від біорізноманіття (екотуризм, агротуризм, оздоровчий туризм тощо), через що підтримка біорізноманіття є обов’язковою умовою в організації туристичної діяльності», – наголосив заступник директора Департаменту екології та природніх ресурсів Полтавської ОДА Олександр Ткаченко.

За його словами, під час відповідних заходів учасники обговорили питання збереження і невиснажливого використання біорізноманіття в контексті розвитку туризму, діяльності краєзнавчих музеїв щодо популяризації та розвитку зеленого туризму, ролі районних бібліотек у поширенні знань про екологію та біорізноманіття тощо. Також він поінформував, що з метою підтримки та поглиблення біорізноманіття території Миргородського району, рибальським клубом здійснено заходи з зариблення водних артерій.  

У загальноосвітніх закладах області провели виставки-конкурси дитячих малюнків, плакатів та фоторобіт з відповідної тематики, відбулися тематичні  вікторини та брейн-ринги,  відкриті уроки, конференції, круглі столи  та інше. У центральній бібліотечній системі області організовано тематичні виставки літератури з питань охорони природи, збереження цінних та рідкісних представників місцевої флори та фауни.

Перейти до вмісту