Ви тут:

Обрали логотип Громадського бюджету Миргорода

Обрали логотип Громадського бюджету Миргорода

Відбулося чергове засідання робочої групи з розробки Громадського бюджету Миргорода. Активісти підготували проект Положення для затвердження на сесії, визначили логотип та спланували промокампанію Громадського бюджету.

На конкурс надійшло більше десяти авторських пропозицій для майбутньої візуалізації Громадського бюджету Миргорода. У результаті голосування  обрали креативну ідею, розповіли члени робочої групи. Переможець дизайнерської  ідеї  отримає винагороду – тисячу гривень від фундації польсько-української співпраці ПАУСІ, яка допомагає втілювати українцям партисипативне  врядування. Ще 49 тисяч гривень використають на промокампанію.  Вона має бути сучасною та  активізувати мешканців до участі у бюджетному процесі свого міста. Фіналом дієвого механізму, за допомогою якого громадяни залучаються до формування місцевого бюджету, буде затвердження Положення про Громадський бюджет на черговій сесії міської ради. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

Представники територіальних громад Полтавщини  мають змогу долучитися і Бюджету участі Полтавщини. Наша область стала пілотним регіоном в Україні, де почали  реалізацію обласної програми  “Бюджет участі Полтавської області на 2017-2020 роки”. Житель області від 16 років може подати проект, пов’язаний з покращенням життя у своєму населеному пункті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету.

фіПроекти-переможці фінансуватимуть з обласного та місцевих бюджетів у співвідношенні 50 на 50. Такі умови передбачає Положення про бюджет участі Полтавської області. На реалізацію  цього проекту в обласному бюджеті передбачили 2 млн грн. Прийом проектів триватиме з 20 липня по 20 серпня.

Перейти до вмісту