Ви тут:

Національна гвардія України здатна надійно захистити країну від зовнішніх та внутрішніх ворогів

Національна гвардія України здатна надійно захистити країну від зовнішніх та внутрішніх ворогів

Національна гвардія України – це потужний військовий підрозділ з правоохоронними функціями, здатний надійно захистити країну від зовнішніх та внутрішніх ворогів. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час розширеного засідання Військової Ради Національної гвардії України, присвяченого вирішенню пріоритетних завдань, пов’язаних з реформуванням та посиленням спроможності НГУ виконувати конституційні завдання щодо захисту країни.

За словами О. Турчинова, агресія та гібридна війна, яку веде Російська Федерація проти України, ставить перед НГУ складні завдання, «виконання яких потребує зміцнення боєздатності, посилення технічного забезпечення та росту професіоналізму гвардійців».

Секретар РНБО України наголосив, що крім сучасної зброї та техніки, нацгвардійці потребують як достойних зарплат, так і вирішення житлово-комунальних питань.

«У гвардії, як і в армії, не може бути безхатніх офіцерів», –  зазначив він, додавши, що необхідно створити гідні умови праці та життя військових.  У цьому контексті О. Турчинов зазначив, що зарплату військових обов’язково має бути збільшено.

«Українські офіцери стали реальною елітою нашого суспільства, і крім народної поваги, потребують відповідного ставлення до себе і в питаннях бюджетного фінансування їх пріоритетних потреб», – підсумував Секретар РНБО України.

Перейти до вмісту