Ви тут:

На Полтавщині відзначили День науки

На Полтавщині відзначили День науки

Днями у рамках проведення Дня науки Полтавщини на Театральній площі Полтавивідбулася виставка-презентація досягнень вихованців районних (міських) загальноосвітніх, інтернатних, позашкільних, професійно-технічних, вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації та закладів обласного підпорядкування.

До участі в заході запрошені учні ЗНЗ №1, 2, 16, 17. 19, 24, 26, 29, 31, 32 з  фізичними приладами, іграшками з фізичним змістом, поробками з фольклористики та мистецтвознавства, дослідженнями в області дитячого харчування, повідомили в Управлінні освіти.

Науковці Вузів, ректор ПНТУ ім. Ю Кондратюка з цікавістю віднеслися до робіт школярів, задавали ім запитання, уважно переглядали демонстрацію робіт приладів, слухали розповіді про дослідження.
Деякі прилади викликали неабияке захоплення. «Фонтан» (іграшка з фізичним змістом) учениця ЗНЗ №26 Хруппи Анастасія демонструвала декілька разів, а Якименко Наталія ( ЗНЗ№2) про роботу  приладу  «Будинок майбутнього» пояснювала іноземним студентам англійською мовою.  Учень 11 класу гімназії № 32 Оскома  Дмитро простотою виготовлення приладу «Трансформатор Тесла» здивував усіх науковців.

Мета проведення виставки-презентації: підтримка та надання можливості для творчого самовираження обдарованих дітей та молоді Полтавщини; презентація творчого потенціалу юних дослідників; популяризація діяльності закладів; сприяння розвитку зацікавленості до проблем талановитої дитини в суспільстві.
Досвід спілкування учнів на обласному святі  запам’ятається їм на все життя. Наші діти були  досить креативні, впевнені в собі.

 

Перейти до вмісту