Ви тут:

На Полтавщині оголосили конкурс для місцевого самоврядування на написання Плану дій сталого енергетичного розвитку громад

На Полтавщині оголосили конкурс для місцевого самоврядування на написання Плану дій сталого енергетичного розвитку громад

У рамках діяльності Центру сталого розвитку Полтавщини Громадська організація “ЕКОЛТАВА”, що спеціалізується на питаннях енергозбереження та енергоефективності, проводить відбір громади для написання індивідуального Плану Сталого Енергетичного Розвитку (ПДСЕР).

Участь у конкурсі можуть брати органи місцевого самоврядування: міські та селищні ради, об’єднані територіальні громади Полтавської області.

Вимоги до учасників конкурсу та реалізації:

  1. Місто, селище, ОТГ з фактичною кількістю населення не більше 50 тис. жителів (за результатом останнього перепису населення)

  2. Наявність відповідальної, кваліфікованої особи, що буде закріплена за проведенням аналізу і процесом написання ПДСЕР разом з експертами ГО “ЕКОЛТАВА”.

Конкурс триватиме з з 9 червня по 23 червня 2017 року. Кінцевий термін подачі заявок: 23 червня. В окремих випадках конкурс може бути продовжено.

Результати конкурсу будуть оголошені 1 липня 2017 року.

Всім зацікавленим необхідно буде подати декілька документів.

  1. Заповнену реєстраційну форму

  2. Мотиваційний лист

  3. Додатки: описовий документ, де вказано основні дані про населений пункт: управлінську структуру органів місцевого самоврядування, суміжні населені пункти, інфраструктуру, бюджетні установи.

Детальніша інформація про конкурс на офіційному сайті “ЕКОЛТАВИ”

За словами Голови Правління “ЕКОЛТАВИ” – Юлії Мельник – аналіз місцевої енергетичної політики і подальша розробка плану дій є одним із перших і найважливіших кроків на шляху до енергонезалежності. Написання такого документу передбачає ряд перспектив. Органи місцевого самоврядування та окремі територіальні громади матимуть можливість долучитися до міжнародної Угоди Мерів, брати участь у грантових конкурсах, що вимагають наявність такого плану та будуть більш конкурентоспроможними у процесі залучення інвестицій.

Нагадуємо, План Сталого Енергетичного Розвитку вже розробили декілька громад Полтавської області: Кременчук, Полтава, Лубни, Горішні плавні, Миргород. А органи місцевого самоврядування м. Миргорода вже кілька років успішно реалізовують інвестиційні проекти.

Контакти для довідок: (066) 520 28 42 та [email protected]

Довідка:

Угода мерів – провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях. Слідуючи цим зобов’язанням підписанти Угоди прагнуть скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Громадська організація «Суспільний проект «Еколтава» є неприбутковою громадською організацією, що створена у жовтні 2013 року. Сайт: www.ekoltava.org

Напрямки діяльності:

  1. Енергозбереження, енергоефективність, відновлювані джерела енергії.

  2. Поводження з твердими побутовими відходами

  3. Екологічне просвітництво.

«Центр сталого розвитку Полтавщини» – це місцева платформа експертів з питань енергоефективності та енергоаудиту, поводження з відходами, фандрейзингу та можливість звернутися до них за консультацією.

Перейти до вмісту