Ви тут:

На Полтавщині 87 тисяч осіб мають право на виплату невикористаних сум субсидій

На Полтавщині 87 тисяч осіб мають право на виплату невикористаних сум субсидій

Полтавщина — лідер по організації роботи щодо забезпечення виконання постанови Кабміну з виплати невикористаних сум субсидій. Про це говорили на селекторній нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка. Від Полтавщини участь у заході взяв голова ОДА Валерій Головко.

Селекторна нарада

З першого травня 2017 року передбачена виплата одержувачам субсидій у грошовому еквіваленті вартості зекономлених 100 м3 природного газу (687,9 грн) або ж 150 кВт*г електроенергії (174 грн) для індивідуального опалення.

У Полтавській області прийняли заяви на виплату частини невикористаної суми субсидії. Всього на виплату мають право 87 104 особи. З них 86 855 осіб – з газопостачання та 249 – з електропостачання для індивідуального опалення. Загальна сума частини невикористаної субсидії, що підлягає монетизації – 52,97 млн. грн.

Полтавщина – лідер в Україні за кількістю звернень для отримання монетизованих субсидій. Це перша область, яка реально показує результати з цього приводу, — зазначив Павло Розенко.

У Полтавській області 376 тис. сімей отримували субсидію у опалювальний період. Середній її розмір в області під час опалювального періоду складав 1 954 грн. Усього в області 588 тис. сімей, і середній рівень охоплення населення за цим критерієм — 64%.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко

Програма житлових субсидій не втрачає актуальності. На сьогоднішній день нею користуються 365 тисяч сімей області. Тому вкрай важливо своєчасно виконати всі зміни, — сказав Валерій Головко.

Кожному направлено листи щодо порядку виплати і вже прийнято біля 6 тис. заяв на її проведення. Переважна їх більшість – 5,3 тис звернень – отримувачі субсидії, які звернулись в управління соцзахисту за рахунок економії газопостачання. Робота повинна бути завершена щодо прийняття цих заяв до 1 вересня.

Як розповіла директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко, зараз на особливому контролі перебуває питання перепризначення субсидій на наступні 12 місяців:

Людмила Корнієнко та Валерій Головко

Щоб максимально в звужені терміни перепризначити субсидію мобілізована робота практично всіх органів соцзахисту населення, в тому числі і у вихідні дні. Робимо все, щоб населення вчасно отримали повідомлення.

Людмила Корнієнко зазначила, що з об’єктивних причин в довідках та платіжках за травень не відображена сума субсидії:

Ми приступили до перепризначення буквально на цьому тижні, тому що зміни в постанову Кабміну внесені 26 квітня, а вступили в силу з 1-го травня. І згідно вказаних змін, ми в розрахунок беремо доходи не минулого року, а останній квартал минулого року і перший квартал нинішнього. А за нього ми дані від ДФС отримали тільки тиждень тому інформацію. Тож з цих причин у нас терміни для призначення скорочені. Але ми кожну справу переглянемо і кожній сім’ї доставимо повідомлення.

Також обговорили рівень середньої зарплати у регіонах. На Полтавщині в цьому році вона зросла на 10% і становить 6 181 грн.

Щоб диференціаціювати зарплату за рахунок бюджету в цьому році у бюджетні заклади області вже спрямовано 174 млн. грн. Це дає можливість виплатити стимулюючі підвищення працівникам таких установ, — пояснила Людмила Корнієнко.

Цього року фонд оплати праці у області зріс на 50%. Тому обговорили також і питання заборгованості підприємств. На державних підприємствах-банкрутах він становить 16 млн. грн. В ході обговорення винесли питання відпрацювання на державному рівні механізму з погашення заборгованості даної групи.

Перейти до вмісту