Ви тут:

Кременчужани вшанували пам’ять жертв війни в Україні

Кременчужани вшанували пам’ять жертв війни в Україні

У Кременчуці відбувся меморіальний захід із нагоди Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

Біля меморіалу «Вічно живим» зібралося чимало кременчужан, щоб вшанувати пам’ять героїв-визволителів, згадати героїчну історію Кременчука перших днів протистояння віроломному фашизму. У місті, де до війни кількість населення наближалася до 100 тисяч, на день визволення в живих залишилося лише 10 тис. жителів, були зруйновані майже всі підприємства, об’єкти інфраструктури, повідомляють у міській раді.
Участь у пам’ятному заході взяли міський голова Віталій Малецький, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, ветерани Другої світової війни, представники ветеранських організацій, промислових підприємств, пересічні громадяни.
На честь подвигу українського народу, здійсненого в роки жорсткої боротьби з фашизмом, пролунали залпи військового салюту. Після чого до підніжжя меморіалу громада на чолі із міським головою Віталієм Малецьким поклала живі квіти пам’яті.
Керівник міста наголосив, що та кривава битва з фашистським окупантом має стати пересторогою для теперішнього покоління українців. Ми повинні винести з неї уроки та робити все залежне, щоб на українській землі завжди панував мир.

 

Перейти до вмісту