Ви тут:

Кременчуцький ліцей №30 візьме участь у всеукраїнському експерименті “Нова українська школа”

Кременчуцький ліцей №30 візьме участь у всеукраїнському експерименті “Нова українська школа”

 

Про це повідомив на щотижневій апаратній нараді  начальник міського департаменту освіти Геннадій Москалик.  Він зазначив, що Кременчуцький ліцей інформаційних технологій №30 імені Н.М.Шевченко – єдиний із міста навчальний заклад, що здобув право на участь у експерименті, ініційованому Міністерством освіти і науки.

За інформацією департаменту освіти, ліцей пройшов конкурс МОН, тож з 1 вересня два перших класи ліцею навчатимуться за новою програмою й новими стандартами освіти, передбаченими національною концепцією «Нова українська школа».
Загалом в країні в експерименті візьмуть участь 100 шкіл, з Полтавщини – чотири: Кременчуцький ліцей №30, а також по одному навчальному закладу з Горішніх Плавнів, Полтави та Решетилівського району.
Навчання відбуватиметься за новими підручниками й новими стандартами, що передбачають формування у дітей компетенцій, які вони потім зможуть застосувати у житті.
Він також повідомив, що 20 червня, в ліцеї №30 побували представники Міністерства освіти та Інституту модернізації змісту освіти. Вони перевіряли умови, в яких будуть навчатися діти, а також поспілкувалися з педагогічним колективом і зробили позитивний висновок.
Йдеться на сайті Кременчуцької міської ради.

 

Перейти до вмісту