Ви тут:

Код послуги у податковій накладній потрібно зазначати з крапками

Код послуги у податковій накладній потрібно зазначати з крапками

ДФС України у новому листі розповіла про визначення коду послуги у разі його відсутності у ДКПП з метою заповнення податкової накладної

В індивідуальній податковій консультації від 10.05.2017 р. № 117/6/99-95-42-03-15/ІПК вкотре нагадує, що при складанні податкової накладної з 1 січня 2017 року запроваджено заповнення коду послуги згідно з ДКПП.

При визначенні коду послуги потрібно користуватись Класифікатором ДК 016:2010.

ДКПП складається з трьох блоків, перший з яких є блоком ідентифікації, який побудовано за ієрархічною системою кодування із застосуванням літерно-цифрового коду. Розподіл секцій на розділи, групи, класи, категорії, підкатегорії, позиції, типи й підтипи позначено цифровими кодами.

Загальна структура цифрових кодів для утворення класифікаційних угруповань у ДКПП відповідає такій схемі:

XX – розділ

ХХ.Х – група

ХХ.ХХ – клас

ХХ.ХХ.Х – категорія

ХХ.ХХ.ХХ – підкатегорія

ХХ.ХХ.ХХ-ХХ – позиція

ХХ.ХХ.ХХ-ХХ.Х – тип

ХХ.ХХ.ХХ-ХХ.ХХ – підтип.

Відповідно до пп. 2 п. 16 Порядку №1307 дані щодо коду послуги згідно з ДКПП вносяться до графи 3.3 податкової накладної.

Графа 3.3 заповнюється на всіх етапах постачання послуг.

Платники податку, зокрема мають право зазначати код послуги згідно з ДКПП не повністю, але не менше ніж чотири перші цифри відповідного коду.

Таким чином, при заповненні коду послуги у графі 3.3 податкової накладної потрібно зазначити відповідний код послуги у форматі не менше 4-х знаків, наприклад, 02.40. Якщо платник ПДВ зазначає повністю код послуги, то графа 3.3 повинна містити відповідне позначення у форматі наприклад, 02.40.10-00.00.

Такий же алгоритм зазначення кодів послуг податківці вже наводили наприкінці квітня у ресурсі “ЗІР”.

Сектор організації роботи Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту