Ви тут:

Геннадій Зубко: Казахстан обговорить з РФ необхідність скасування обмеження українського транзиту

Геннадій Зубко: Казахстан обговорить з РФ необхідність скасування обмеження українського транзиту

 

Україна висловила стурбованість діями РФ щодо порушення умов двосторонньої торгівлі між Україною та Республікою Казахстан внаслідок обмеження і фактичної заборони транзиту українських товарів через її територію. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко за результатами під час 13 засідання спільної Міждержавної українсько-казахстанської Комісії з економічного співробітництва

 

Він звернувся до Першого заступника Прем’єр-Міністра Казахстану, Голови Казахстанської частини Комісії Аскара Маміна щодо обговорення казахстанською стороною із РФ необхідності скасування обмежень і заборон на український транзит. Зубко наголосив, що дії РФ порушують принципи вільної торгівлі, передбачені членством цієї країни у СОТ.

Геннадій Зубко повідомив, що у рамках засідання відзначено, що «Банк розвитку Казахстану» готовий у рамках казахстансько-української Ділової ради розглянути питання реалізації продукції за проектами зі значним експортним потенціалом. Йшлося, зокрема про можливість експорту вагонів, локомотивів, тощо. Також “Експортна страхова компанія «KazakhExport» готова підтримати збільшення експортних поставок казахстанської несировинної продукції в Україну шляхом надання страхування й фінансування для казахстанських експортерів і їх українських покупців.

Крім того, Віце-прем’єр-міністр проінформував, що сторони домовилися розширити співпрацю в сфері ІТ-технологій і розвитку формату «старт-ап» у рамках державної Програми «Цифровий Казахстан».

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту