Ви тут:

Доба в АТО: 29 обстрілів позицій ЗСУ, двоє бійців зазнали поранень

Доба в АТО: 29 обстрілів позицій ЗСУ, двоє бійців зазнали поранень

За повідомленням прес-центру штабу АТО, минулої доби противник 29 разів відкривав вогонь по наших опорних пунктах і один раз – по житлових кварталах прифронтового населеного пункту. Тричі окупанти здійснювали обстріли, застосовуючи заборонені пунктами Мінських угод міномети. Традиційно, ворог більш активно вдається до збройних провокацій за темної пори доби. В ході бойових дій двоє українських воїнів зазнали поранень.

Приморський напрямок. На цій частині фронту зафіксовано 13 порушень незаконними збройними формуваннями умов припинення вогню. Найгарячіше вчора було в районі Широкиного, де окупанти двічі відкривали вогонь по наших оборонних укріпленнях зі 120-мм мінометів, а також декілька разів методично накривали українських воїнів вогнем з гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. Також ввечері окупанти здійснили обстріл наших опорних пунктів на підступах до Мар’їнки та поблизу Павлополя з мінометів калібру 82 мм та широкого спектру зразків піхотного озброєння. Ще раніше противник порушував “режим тиші” в районі Гнутового та Лебединського.
Окрім того, саме на цьому напрямку вчора, ще у першій половині дня, загарбники вчергове обстріляли з мінометів житлові квартали населеного пункту Мар’їнка, внаслідок чого була поранене місцева мешканка.

Донецький напрямок. Всі п’ять обстрілів позицій сил АТО, які окупанти здійснили на цій ділянці лінії зіткнення, відбулись у південному та північно-східному передмістях Авдіївки. Так, впродовж дня в районі селища Кам’янка бойовики декілька разів відкривали вогонь з гранатометів, стрілецької зброї різних калібрів, БМП та зенітної установки. Там же українських воїнів намагався поцілити ворожий снайпер. А вже пізно ввечері злочинці здійснили щільний обстріл одного з наших опорних пунктів біля самої Авдіївки з 82-мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Луганський напрямок. Ввечері російсько-окупаційні угруповання били з мінометів калібру 120 мм та менш потужного озброєння по українських воїнах, котрі тримають оборону неподалік Кримського. Також після настання сутінок неспокійно було в районі Новоолександрівки, Донця та Троїцького. Там противник здебільшого бив по наших укріпленнях з піхотного озброєння. Ще зранку під ворожі обстріли потрапляли укріплення сил АТО неподалік Щастя, Жовтого та Лобачевого.

Перейти до вмісту