Ви тут:

Арсен Аваков та Олександр Турчинов відкрили у Полтаві новий сервісний центр МВС (ФОТО)

Арсен Аваков та Олександр Турчинов відкрили у Полтаві новий сервісний центр МВС (ФОТО)

Сьогодні у Полтаві відкрили новий сервісний центр МВС, що замінить колишній МРЕВ.

Урочисте відкриття відбулося за участі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, керівника Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія, голови Полтавської ОДА Валерія Головка, голови облради Олександра Біленького та керівництва поліції області.

У центрі полтавці зможуть швидко та комфортно зареєструвати, перереєструвати авто, отримати або замінити посвідчення водія, отримати міжнародне водійське посвідчення та довідку про несудимість. У подальшому планують розширити послуги.

У центрі працює екзаменаційний клас для складання теоретичних іспитів із знань Правил дорожнього руху.

Це уже 21 новий центр в Україні та перший у Полтавській області. 11 адміністраторів піклуватимуться про швидке надання послуг, 3 співробітники обслуговуватимуть екзаменаційний клас. За день такий центр зможе надавати до 200 послуг. До кінця року таких центрів в Україні планують відкрити 50.

Сервісний центр МВС працює за принципом екстериторіальності, послуги тут можна отримати незалежно від місця реєстрації. Заміна посвідчення водія займає близько 30 хвилин, а перереєстрація авто — 2 години.

Усі нові сервісні центри МВС обладнані відеокамерами спостереження. Працює електронна черга, сучасна інформаційна система, планшет для оцінки якості обслуговування. Для найменших відвідувачів передбачений зручний дитячий куточок, а для дорослих — буккросинг-зона, де зібрані сучасні українські видання від художньої літератури до мотиваційної та професійної.

Отримати консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна за номером: (044) 290-18-99 або запитати на офіційній сторінці facebook Головного сервісного центру МВС. Прочитати доступно викладену інформацію можна на офіційному сайті, а на YouTube-каналі подивитись відео-інструкції щодо отримання послуг.

Центр працюватиме за адресою: вул. Європейська, 164 з вівторка до суботи, без обідніх перерв.

“Наше головне завдання – втілення європейських цінностей і стандартів у життя кожного українця, в усіх сферах життя країни. Для нас головне – щоб кожен українець міг побачити і відчути Європу не тільки в країнах ЄС, а й в Україні, щоб вона не тільки географічно, а реально стала частиною могутньої, красивої Європи», – сказав Секретар РНБО України Олександр Турчинов.

Він зазначив, що саме Міністерство внутрішніх справ у складних умовах військового протистояння першим з відомств сектору безпеки і оборони «пішло шляхом реформ, перетворившись на цивільне міністерство, започаткувавши зручні для людей сервіси». За його словами, «нові європейські стандарти стають частиною повсякденного життя».

«Безпека наших громадян – головне завдання нової української поліції, яка крок за кроком впевнено зміцнює свої позиції, – сказав він. – Впевнений, що і технічне забезпечення поліцейських, і вирішення їх соціально-побутових питань зміцнює безпеку держави, але головна оцінка, яку мають отримати МВС і Національна поліція, – це довіра і повага громадян».

За словами глави МВС Арсена Авакова, нові сервісні центри МВС – це єдина концепція надання державного сервісу по всій країні: від візуального оформлення центрів і їх технічного наповнення, до принципів надання послуг.

Окремо він наголосив, що реформа державного сервісу проводиться з метою забезпечити якісне обслуговування громадян і водночас покликана зменшити корупційні ризики.

«З початку незалежності у нас багато зроблено для протидії корупційним злочинам. Дуже важливо ловити за руку шахраїв і хабарників, але набагато важливіше прибирати системні ризики корупції. І реформа державного сервісу прибирає ризики корупції. Це стратегічно дуже важливо. Тому ми будемо приділяти їй ще більше уваги і часу», – підкреслив міністр внутрішніх справ.

«Ми продовжуємо працювати над спрощенням та вдосконаленням послуг сервісних центрів МВС. Вже до кінця червня українці почнуть складати іспити з Правил дорожнього руху за оновленими після громадського обговорення питаннями – зрозумілими, чіткими та адаптованими до сучасної ситуації на дорогах. У цьому році також плануємо перевести деякі послуги онлайн. Крім того, на сайті Головного сервісного центру МВС вже запущений сервіс, де у два кліки можна дізнатись необхідні документи для подорожі за кордон, обравши необхідну вам країну», – розповів про плани на найближче майбутнє Владислав Криклій.

Також, у рамках візиту районні підрозділи поліції отримали нові електромобілі «Мitsubishi Outlander PHEV», а правоохоронцям вручили сертифікати та ключі від квартир.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков підкреслив, що нові службові електромобілі, передані полтавським правоохоронцям, – це найсучасніші авто, і вони допоможуть правоохоронцям регіону виконувати свої службові обов’язки.

«Такого автомобіля немає у голови облдержадміністрації, вважаю, що й не буде. Ці найкращі автомобілі для вас, поліцейські, для того, щоб ви могли зберігати безпеку полтавчан», – наголосив він.

Нові автомобілі поліцейські використовуватимуть вже завтра. Вони вирушать до 11 районних відділів та відділень поліції для груп реагування патрульної поліції. Завдяки оновленню автопарку районних підрозділів поліції Полтавщини, групи швидкого реагування зможуть більш оперативно, мобільно та результативно виконувати свої функції – припиняти правопорушення, допомагати жителям та затримувати злочинців. Більша частина з нового автопарку буде задіяна для патрулювання на окраїнах, а також глибинних населених пунктах, яким вкрай необхідна поліцейська допомога.

Фото – mvs.gov.ua

Перейти до вмісту