Ви тут:

АМКУ не вважає прийнятною встановлену «ДП Полтаваторгпостач» ціну оренди торгових місць на ринку «Овочевий»

АМКУ не вважає прийнятною встановлену «ДП Полтаваторгпостач» ціну оренди торгових місць на ринку «Овочевий»

Справа стосується порушення законодавства з боку ТОВ «ДП Полтаваторгпостач» на ринку «Овочевий», де встановлювалися зависокі ціни на оренду місць продажу. Такі тарифи були б неможливі за умов значної конкуренції на ринку.

Спеціалісти Полтавського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України дослідили ринок послуг з надання місць для оптової торгівлі с/г продукцією на комунальному ринку «Овочевий» у Полтаві. У ході роботи виявились підстави говорити про тарифи на оренду як економічно необґрунтовані.

Свого часу «ДП Полтаваторгпостач» отримав права на організацію та створення належних умов для провадження торговельної діяльності на комунальному ринку «Овочевий». Це відбулося відповідно до проекту договору про співробітництво між КП «Полтава-Сервіс». Метою документу була ефективна організація роботи щодо створення та облаштування додаткових торгових місць на ринку.

Згідно отриманої інформації, договір укладений між фірмами ще 26 жовтня минулого року і фактично діяв з початку грудня. Тобто раніше, ніж було зроблено звернення про надання згоди на вчинення узгоджених дій.

Голова Полтавського обласного територіального відділення АМКУ Володимир Оніщенко говорить, що господарську діяльність «Полтаваторгпостач» будує на підставі укладених договорів оренди торгового місця:

Вартість надання послуг організацією встановлювалась самостійно, відштовхуючись від розрахунку вартості на свої послуги. Внаслідок цього, фактично тарифи на послуги «Полтаваторгпостач» є вільними. Але ж формування та застосування тарифів має здійснюватися відповідно до вимог законодавства про захист економічної конкуренції.

Згідно наданої інформації, на «Полтаваторгпостачі» встановили вартість торгового місця на ринку «Овочевий» на рівні 3,95 грн. за 1 м2. Ця ціна, за висновками дослідження, економічно необґрунтована. Підстав вважати таку вартість за користування 1 м2 торгового місця на ринку «Овочевий» прийнятною немає. Тому дії підприємства мають ознаки монополії.

Прес-служба Полтавського обласного територіального відділення АМКУ

Перейти до вмісту